Orzo-pasta lihapullilla
4
20min työaika | 40min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon jalapeno-cheddar lihapullat 270 g
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 7 dl kanalientä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 3 dl orzopastaa
- 150 g ranskankermaa
- 100 g cheddarjuustoa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 dl säilöttyä, viipaloitua jalapeñoa
- 0.5 kpl ruukkua lehtipersiljaa
Ohje
Kuori ja hienonna sipulit. Raasta cheddarjuusto.
Kuumenna kasarissa öljy ja lisää sipulit. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää pasta ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää kanaliemi ja valkoviinietikka. Anna pastan kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 13–15 minuuttia.
Lisää kypsän pastan joukkoon ranskankerma ja raastettu cheddarjuusto (säästä hieman koristeluun). Mausta pippurilla ja sekoita.
Kuumenna lihapullat airfryerissa tai pannulla tilkassa öljyä. Lisää lihapullat orzopastarisoton päälle ja viimeistele jalapenoviipaleilla, juustolla sekä lehtipersiljalla.
Vinkkejä
Voit käyttä valmista kanalientä tai valmistaa sen kanaliemikuutioista tai fondista. Tarkista valmistusohje pakkauksesta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 772 kJ / 185 kcal | 2702 kJ / 648 kcal |
Rasva | 11.1 g | 38.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.4 g | 18.9 g |
Hiilihydraatit | 12.7 g | 44.5 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 5.1 g |
Proteiini | 8 g | 28 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.4 g |
Suola | 1.3 g | 4.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.