Orzotto med köttbullar
40min (varav 20min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktiga jalapeno-cheddar köttbullar 270 g
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 msk rypsolja
- 7 dl kycklingbuljong
- 2 msk vitvinsvinäger
- 3 dl orzopasta
- 150 g crème fraiche
- 100 g cheddarost
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 dl konserverad, skivad jalapeño
- 0.5 kruka persilja
Instruktioner
Skala och finhacka löken. Riv cheddarosten.
Värm upp en skvätt olja i stekpanna och lägg i löken. Sautera tills den mjuknat. Lägg i pasta och fortsätt steka ännu en stund. Fyll på med buljong och vitvinsvinäger. Färdigställ pastan på mild temperatur i 13-15 minuter, rör om med jämna mellanrum.
När pastan är klar fyller du på med crèmefraiche och riven cheddarost (spara lite för dekorering). Krydda med peppar och rör om.
Värm upp köttbullarna i air fryer eller i stekpanna tillsammans med en skvätt olja. Placera köttbullarna på pastarisotton och toppa med skivad jalapeno, ost och bladpersija.
Tips
Du kan använda färdig hönsbuljong eller tillverka den själv med fond eller kub. Följ då förpackningens instruktioner.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 772 kJ / 185 kcal | 2702 kJ / 648 kcal |
Fett | 11.1 g | 38.8 g |
- varav mättat fett | 5.4 g | 18.9 g |
Kolhydrat | 12.7 g | 44.5 g |
- varav sockerarter | 1.5 g | 5.1 g |
Protein | 8 g | 28 g |
Fiber | 1 g | 3.4 g |
Salt | 1.3 g | 4.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.