Bella notte -lihapullat

Bella notte -lihapullat 1

Näitä herkullisia, tomaattikastikkeessa tarjottuja lihapullia valmistetaan mm. Campanian alueella Italiassa. Samaisia pullia Kaunotar ja Kulkuri saattoivat nauttia Disneyn piirroselokuvassa.

6

Ainekset

  • 750 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 0.75 dl vettä tai valkoviiniä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • 0.25 tl mustapippuria
  • ½- 1 tl suolaa
Lisäksi
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl voita tai oliiviöljyä
  • 2-3 rkl silputtua basilikaa
  • parmesaaniraastetta
Tomaattikastike
  • 1 keskikokoista sipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2¬3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
Kunnon sika-nauta jauheliha 750 g

Bella notte -lihapullat — Ohje

  1. Tee lihapullataikina. Turvota korppujauhot vedessä tai viinissä. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää korppujauhoihin ensin kananmuna, sen jälkeen kaikki muut ainekset. Lihapullataikina valmistuu näppärästi monitoimikoneessa, mutta lisää silloin pinjansiemenet ja rusinat taikinan sekoittamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan seisoa tomaattikastikkeen valmistumisen ajan.
  2. Tee tomaattikastike. Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput öljyssä ja lisää pannulle valkoviini. Anna kiehahtaa: Lisää loput ainekset ja hauduta kastiketta vähintään puoli tuntia, mieluimmin kauemminkin.
  3. Pyörittele mureketaikinasta lihapullia. Levitä vehnäjauhot lautaselle ja pyörittele lihapyörykät vehnäjauhoissa. Sulata voi paistinpannulla ja ruskista lihapullat voissa tai öljyssä. Lihapullien tarvitsee vain ruskistua, ne kypsyvät loppuun tomaattikastikkeessa. Voit myös kypsentää pyöryköitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tällöin niitä ei tarvitse jauhottaa.
  4. Pane lihapyörykät tomaattikastikkeeseen ja anna niiden kypsyä siinä pastan kypsymisen ajan. Lisää lopuksi kastikkeeseen silputtu, tuore basilika.
  5. Tarjoa keitetyn spaghetin ja parmesaaniraasteen kanssa.
02Snellman_jauheliha_landingpage_banner-(1)

Jauheliha on olennainen osa ruokakulttuuriamme ja monissa perheissä sitä syödään viikoittain. Me Snellmanilla haluamme, että kotikokeilla on mahdollisuus valita arkeensa laadukkaita tuotteita ja siksi teemme myös kaikkein tavallisimmat tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit