Bella notte -lihapullat

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Bella notte -lihapullat 1

Näitä herkullisia, tomaattikastikkeessa tarjottuja lihapullia valmistetaan mm. Campanian alueella Italiassa. Samaisia pullia Kaunotar ja Kulkuri saattoivat nauttia Disneyn piirroselokuvassa.

6

Ainekset

  • 750 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 0.75 dl vettä tai valkoviiniä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • 0.25 tl mustapippuria
  • ½- 1 tl suolaa
Lisäksi
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl voita tai oliiviöljyä
  • 2-3 rkl silputtua basilikaa
  • parmesaaniraastetta
Tomaattikastike
  • 1 keskikokoista sipulia
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 2¬3 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 prk (á 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria

Tee näin

  1. Tee lihapullataikina. Turvota korppujauhot vedessä tai viinissä. Hienonna valkosipulinkynnet. Lisää korppujauhoihin ensin kananmuna, sen jälkeen kaikki muut ainekset. Lihapullataikina valmistuu näppärästi monitoimikoneessa, mutta lisää silloin pinjansiemenet ja rusinat taikinan sekoittamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan seisoa tomaattikastikkeen valmistumisen ajan.
  2. Tee tomaattikastike. Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput öljyssä ja lisää pannulle valkoviini. Anna kiehahtaa: Lisää loput ainekset ja hauduta kastiketta vähintään puoli tuntia, mieluimmin kauemminkin.
  3. Pyörittele mureketaikinasta lihapullia. Levitä vehnäjauhot lautaselle ja pyörittele lihapyörykät vehnäjauhoissa. Sulata voi paistinpannulla ja ruskista lihapullat voissa tai öljyssä. Lihapullien tarvitsee vain ruskistua, ne kypsyvät loppuun tomaattikastikkeessa. Voit myös kypsentää pyöryköitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tällöin niitä ei tarvitse jauhottaa.
  4. Pane lihapyörykät tomaattikastikkeeseen ja anna niiden kypsyä siinä pastan kypsymisen ajan. Lisää lopuksi kastikkeeseen silputtu, tuore basilika.
  5. Tarjoa keitetyn spaghetin ja parmesaaniraasteen kanssa.
Kunnon jauheliha

”Mietittiin, että millaisesta jauhelihasta sitä itse tykkää laittaa ruokaa ja saatiin idea Kunnon jauhelihasta, joka tehdään pelkästään pakastamattomasta lihasta. Parasta tässä on se tuoreen lihan raikas maku ja tuoksu.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä