Bella notte-köttbullar

Bella notte -lihapullat 1

Dessa delikata köttbullar serverade i tomatsås tillreds bland annat i regionen Kampanien i Italien. Det var kanske samma köttbullar som Lady och Lufsen avnjöt i Disneys tecknade film.

6

Ingredienser

  • 750 g malet kött av gris och nöt
  • 1 dl skorpmjöl
  • 0.75 dl vatten eller vitt vin
  • 2 ägg
  • 1 dl pinjefrön
  • 1 dl russin
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven parmesanost
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • ½- 1 tsk salt
Dessutom
  • 1 dl vetemjöl
  • 2–3 msk smör eller olivolja
  • 2–3 msk hackad basilika
  • riven parmesanost
Tomatsås
  • 1 medelstora lökar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2–3 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 3 brk (á 400 g) tomatkross
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • nypa svartpeppar

Bella notte-köttbullar — Gör så här

  1. 6 portioner
  2. Tillred köttbullssmeten. Låt skorpmjölet svälla i vattnet eller i vinet. Finfördela vitlöksklyftorna. Tillsätt först ägget i skorpmjölet och därefter alla andra ingredienser. Köttbullssmeten tillreder du behändigt i en matberedare, men tillsätt då pinjefröna och russinen i slutet av omrörningen. Låt degen stå under tiden du tillreder tomatsåsen
  3. Tillred tomatsåsen. Hacka löken och finfördela vitlöksklyftorna. Fräs den hackade löken glansig i olja och tillsätt vitt vin. Låt såsen koka upp: Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen småkoka i minst en halv timme, gärna längre
  4. Rulla köttbullar av köttfärssmeten. Bred ut vetemjöl på en tallrik och rulla köttbullarna i vetemjölet. Smält smöret i stekpannan och bryn köttbullarna i smör eller olja. Köttbullarna behöver bara brynas, de får koka färdigt i tomatsåsen. Du kan också värma ugnen till 225 grader och steka köttbullarna cirka 15 minuter i ugnen. Då behöver de inte rullas i mjöl
  5. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt dem koka där medan pastan kokar. Tillsätt slutligen den hackade, färska basilikan i såsen
  6. Servera med kokt spagetti och riven parmesanost.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer