Lihamureke

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Lihamureke 1

Kunnon lihamureke ja perunamuusia, siinäpä vasta ateria. Tässä onkin erinomaisen mehukas lihamureke, jonka tärkein raaka-aine on luonnollisesti Snellmanin Kunnon jauheliha, joka valmistetaan tuoreesta, pakastamattomasta lihasta. Lisämakua tuovat aurinkokuivatut tomaatit ja Snellmanin ylikypsä pekoni. Perinteinen lihamureke valmistuu samalla reseptillä jättämällä lisukkeet pois. Kokeilemisen arvoinen vaihtoehto on myös pekonisiivuihin kääritty pekoni-lihamureke.

Tämä lihamurekeohje valmistuu helposti sekoittamalla ainekset yhteen, ja valmistamalla lihamureke uunissa. Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

4 45 min

Ainekset

  • 400 g Kunnon paistijauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 1 pkt Snellmanin Ylikypsää pekonia
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kanamunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 1 ripaus maustepippuria

Tee näin

  1. Laita korppujauhot kermaan turpoamaan 5 minuutiksi tilavaan kulhoon. Pilko pekoni, aurinkokuivatut tomaatit ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
  2. Muotoile mureketaikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi pötköksi. Anna olla uunissa 200 °C noin 40 min.
  3. Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

Vinkki!

Lihamureke reseptivideo:

Tämä lihamurekeresepti löytyy myös YouTubesta.

Kunnon jauheliha

”Mietittiin, että millaisesta jauhelihasta sitä itse tykkää laittaa ruokaa ja saatiin idea Kunnon jauhelihasta, joka tehdään pelkästään pakastamattomasta lihasta. Parasta tässä on se tuoreen lihan raikas maku ja tuoksu.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä