Lihamureke

Lihamureke ja perunamuusia

Kunnon jauhelihamureke ja perunamuusia, siinäpä vasta ateria. Tässä onkin erinomaisen mehukas lihamurekeohje, jonka tärkein raaka-aine on luonnollisesti Snellmanin Kunnon jauheliha, joka valmistetaan tuoreesta, pakastamattomasta lihasta. Lisämakua tuovat aurinkokuivatut tomaatit ja Snellmanin ylikypsä pekoni. Perinteisempi jauhelihamureke valmistuu samalla reseptillä jättämällä vain lisukkeet pois. Kokeilemisen arvoinen vaihtoehto on myös pekonisiivuihin kääritty pekoni-lihamureke.

4 55 min

Ainekset

  • 400 g Kunnon naudan jauhelihaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa
  • 1 pkt Snellmanin Kunnon pekonia
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ripaus valkopippuria
  • 1 ripaus maustepippuria

Lihamureke — Ohje

  1. Laita korppujauhot kermaan turpoamaan 5 minuutiksi tilavaan kulhoon.
  2. Pilko pekoni, aurinkokuivatut tomaatit ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
  3. Muotoile mureketaikina uunipannulle leivinpaperin päälle tasaiseksi pötköksi.
  4. Paista lihamureketta uunissa 200 °C noin 40 min.

Vinkki!

Jauhelihamureke vaihe vaiheelta – Katso resepti videolta:

Tämä lihamurekeresepti löytyy myös YouTube-kanavaltamme.

Kokeiluun kannattaa ottaa myös herkullinen kinkkukiusaus Herra Snellmanin reseptillä.

Katso myös vinkkimme 15 muuhun yksinkertaiseen ja suosittuun jauheliharuokaan!

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

Lihamureke on perinteikäs herkku

Lihamureke on klassikko, jonka resepti löytyy jopa maailman vanhimmasta keittokirjasta, roomalaisen ritarin Apiciuksen kokoamasta De re coqvinariasta. Lihamureketta on siis valmistettu ympäri maailmaa jo useamman vuosituhannen ajan. Lihamureke kuuluu esimerkiksi saksalaisen, kreikkalaisen ja amerikkalaisen keittiön klassikoihin, vain hieman eri mausteilla höystettynä. Lihamureke on perinteisesti ollut lama-ajan ruokaa, sillä sitä on helppo jatkaa edullisilla raaka-aineilla, kuten leivänmuruilla, perunalla tai kananmunilla.

Suomessakin lihamurekkeella on pitkä historia. Suomalainen lihamureke on perinteisesti maustettu suolalla ja pippurilla ja se on tarjoiltu perunamuusin ja ruskean kastikkeen kanssa.

Vaikka lihamureke omaa pitkät perinteet, on se edelleenkin ruoka, joka joka maistuu takuulla koko perheelle.

Lihamureke eri tavoin valmistettuna

Lihamurekkeelle löytyy monia variaatioita. Lihamurekkeeseen sopii niin vihannekset kuin juustokin. Lihamurekkeeseen voi piilottaa jopa hedelmiä, kuten luumuja, jotka tuovat lihamurekkeeseen hienon makean vivahteen. Keitettyjen kananmunien lisääminen lihamurekkeeseen taas tuo murekkeelle kauniin leikkauspinnan.

Lihamureke kananmunalla

Lihamureke sipulikeitolla

Tämä vinkki on oikea oikotie onneen. 1970-luvulla tuli trendiksi lisätä lihamurekkeen taikinaan valmis sipulikeittopussi, jossa on valmiina kaikki tarvittava lihamurekkeen maustamiseen. Sipulikeitto on oiva oikotie, jos aika on kortilla tai et ole niin varma lihamurekkeen maustamisesta; turvota vain valmis sipulikeittoaines korppujauhojen kanssa kermaan tai kermaviiliin, lisää kananmuna ja jauheliha, sekoita taikinaksi, muotoile ja paista. Herkullinen lihamureke kädenkäänteessä.

Lihamureke ilman korppujauhoja

Lihamurekkeen voi valmistaa myös ilman korppujauhoja. Lihamureke ei tarvitse välttämättä ollenkaan jauhoja ollakseen mehevän herkullinen, mutta korppujauhon korvikkeeksi voi käyttää esimerkiksi kaurahiutaleita tai ruiskorppujauhoja, jotka tuovat murekkeeseen lisää kuitua. Lihamureketaikinaa voi jatkaa myös kasviksilla, kuten perunalla.

Lihamureke kermaviilillä

Kerman sijasta voit lisätä lihamureketaikinaan kermaviiliä, joka tuo murekkeeseen ihan uutta makua. Kermaviili tekee lihamurekkeesta murean ja mehevän.