Köttfärslimpa

Lihamureke perunamuusin kera

Köttfärslimpa och lingon. En vardagskombination som är svår att överträffa.

2 45 min

Ingredienser

  • 400 g Riktigt malet kött
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt Riktig bacon
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 nypa kryddpeppar

Köttfärslimpa — Gör så här

  1. Sätt skorpsmulor att svälla i grädde för 5–10 minuter i en rymlig skål. Hacka bacon, soltorkade tomater och lök. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Forma köttlimpsdegen till en jämn limpa på bakplåtspapper i en ugnsform. Tillred i ugn i 200 °C i 40 min.
  2. Ps. Köttfärslimpa är enkelt att göra till många. Du kan också linda in köttfärslimpan med baconskivor och/eller krydda den med olika kryddor.
  3. Herr Snellmans recept, varsågod!

Tips!

Köttfärslimpa STEG FÖR STEG

Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer