Köttfärslimpa

Betygsatt 0 av 5
Lihamureke 1

Köttfärslimpa och lingon. En vardagskombination som är svår att överträffa.

2 45 min

Ingredienser

  • 400 g Stekmaletkött
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt bacon
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 nypa kryddpeppar

Gör så här

  1. Sätt skorpsmulor att svälla i grädde för 5–10 minuter i en rymlig skål. Hacka bacon, soltorkade tomater och lök. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Forma köttlimpsdegen till en jämn limpa på bakplåtspapper i en ugnsform. Tillred i ugn i 200 °C i 40 min.
  2. Ps. Köttfärslimpa är enkelt att göra till många. Du kan också linda in köttfärslimpan med baconskivor och/eller krydda den med olika kryddor.
  3. Herr Snellmans recept, varsågod!
  4. VIDEO AV HUR MAN LAGAR köttfärslimpa:
  5. Se på YouTube hur man lagar köttfärslimpa.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept