Köttfärslimpa

Lihamureke perunamuusin kera

Köttfärslimpa och lingon. En vardagskombination som är svår att överträffa.

2 45 min

Ingredienser

  • 400 g Riktigt malet kött
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 pkt Riktig bacon
  • 4 soltorkade tomater
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 nypa kryddpeppar

Köttfärslimpa — Gör så här

  1. Sätt skorpsmulor att svälla i grädde för 5–10 minuter i en rymlig skål. Hacka bacon, soltorkade tomater och lök. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Forma köttlimpsdegen till en jämn limpa på bakplåtspapper i en ugnsform. Tillred i ugn i 200 °C i 40 min.
  2. Ps. Köttfärslimpa är enkelt att göra till många. Du kan också linda in köttfärslimpan med baconskivor och/eller krydda den med olika kryddor.
  3. Herr Snellmans recept, varsågod!

Tips!

Köttfärslimpa STEG FÖR STEG

Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer