Köttfärslimpa
Köttfärslimpa och lingon. En vardagskombination som är svår att överträffa.
2
45 min
Ingredienser
-
- 400 g Riktigt malet kött
- 1 dl skorpmjöl
- 2 dl grädde
- 1 pkt Riktig bacon
- 4 soltorkade tomater
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 ägg
- 1 nypa salt
- 1 nypa vitpeppar
- 1 nypa kryddpeppar
Köttfärslimpa — Gör så här
-
- Sätt skorpsmulor att svälla i grädde för 5–10 minuter i en rymlig skål. Hacka bacon, soltorkade tomater och lök. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Forma köttlimpsdegen till en jämn limpa på bakplåtspapper i en ugnsform. Tillred i ugn i 200 °C i 40 min.
- Ps. Köttfärslimpa är enkelt att göra till många. Du kan också linda in köttfärslimpan med baconskivor och/eller krydda den med olika kryddor.
- Herr Snellmans recept, varsågod!
Tips!
Köttfärslimpa STEG FÖR STEG
Du myser
när vi inte fryser
Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.