Jauhelihapihvit

Jauhelihapihvit

Tämä nopea jauhelihapihviresepti on se kaikkein yksinkertaisin. Perusraaka-aineet ilman konstailuja, tärkeimpänä luonnollisesti tuoreesta pakastamattomasta lihasta valmistamamme Kunnon jauheliha.

Kypsennä jauhelihapihvit uunissa ja voit sillä aikaa valmistaa esimerkiksi perunamuusin. Voit toki myös paistaa jauhelihapihvit pannulla, jolloin saat niihin kauniin rapean pinnan. Tämä jauhelihapihviohje on helposti muunneltavissa esimerkiksi omia suosikkimausteita käyttämällä.

Tarjoile jauhelihapihvit vaikkapa perunamuusin, salaatin ja leivän kanssa.

4 25 min

Ainekset

 • 400 g Sika-nauta jauhelihaa
 • 0.5 dl korppujauhoja
 • 1 sipuli
 • 2 kananmunaa
 • ripaus suolaa
 • ripaus mustapippuria
 • 1 rkl voita paistamiseen
 • 1.5 dl kermaa

Jauhelihapihvit — Ohje

 1. Sekoita korppujauhot ja kerma, anna turvota.
 2. Kuullota sipuli voissa. Sekoita ainekset.
 3. Muotoile jauhelihapihvit ja paista pannulla kauniin ruskeiksi.
 4. Voit myös kypsentää jauhelihapihvit uunissa 220 °C noin 20 min.
 5. Herra Snellmanin resepti, ole hyvä!

Vinkki!

Ylimääräiset jauhelihapihvit voit käyttää seuraavana päivänä vaikka kotitekoisiin hampurilaisiin. Ja hampurilaisista puheen ollen, jos olet aikeissa paistaa burgereita, tutustu myös meidän hampurilaispihvien ohjeeseen, jossa näytämme ylivoimaisesti näppärimmän tavan valmistaa burgerpihvit pötköön pakattua Street Food burgerjauhelihaa käyttäen!

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä

Jauhelihapihvit uunissa, pannulla vai grillissä?

Jauhelihapihvit ovat siitä kätevä ruoka, että pihvien kypsentäminen onnistuu niin uunissa, pannulla kuin grillissäkin. Yhtä oikeaa valmistustapaa ei ole, joten paistaminen kannattaa kaikin mokomin tehdä oman maun mukaan taikka kyseiseen kokkaushetkeen parhaiten sopivalla tavalla. Koska pihviresepti on myös helposti muokattavissa lisäämällä taikinaan oman maun mukaisia mausteita tai täytteitä (tutustu esimerkiksi tähän punasipulihillolla maustettujen naudanjauhelihapihvien reseptiin), jauhelihapihvien voidaankin sanoa olevan todella monikäyttöinen ja käytännöllinen ruoka! Alla muutamia vinkkejä kuhunkin valmistustapaan liittyen.

Jauhelihapihvit uunissa

Etenkin helppoutta arvostavan kokkaajan kannattaa paistaa jauhelihapihvit uunissa. Kiireisen työpäivän jälkeen on kätevää, kun pellille taputellut pihvit voi sujauttaa uuniin kypsymään ja paistoajan pääsee hyödyntämään muuhun, esimerkiksi salaatin valmistamiseen. Tai jos siltä tuntuu, voi pihvien kypsymiseen kuluvan ajan käyttää ihan vain rentoutumiseen – toisinaan sekin on tarpeen. Jos uuni on epätasaisesti lämmittävää laatua, kannattaa kuitenkin muistaa tarkistaa paistamisen loppupuoliskolla, onko pellin kääntäminen tarpeen. Vielä helpommalla kokkaaja pääsee tekemällä jauhelihapihvit sipulikeittoon eli korvaamalla reseptistä sipulin, suolan ja pippurin sipulikeittopussin aineksilla.

Jauhelihapihvit pannulla

Kaunista ja rapeaa paistopintaa ja viimeisteltyä lopputulosta arvostava paistaa jauhelihapihvinsä kypsiksi pannulla. Tällöin on kuitenkin kiinnitettävä hieman enemmän huomiota pihvien koostumukseen tai muuten pihvien kääntämisen kanssa on pidettävä kieli keskellä suuta. Pannulla paistettaessa jauhelihapihveistä kannattaa siksi myös muotoilla hieman paksumpia; ohuen ohuita pihvejä suosivan kannattaa valita paistotavaksi mieluummin uuni.

Jauhelihapihvit grillissä hampurilaisten väliin

Jos haluat kokatessasi nauttia kesäsäästä, pihvien kypsentäminen onnistuu toki oikein hyvin myös grillissä. Pannulla paistamisen tavoin tällöinkin on tosin oltava tarkkana pihvien koostumuksen kanssa; jauhelihapihvit grillissä valmistavan on tärkeää varmistaa, että pihvitaikina on tarpeeksi paksua niin että pihvit kestävät kasassa niitä käännettäessä. Etenkin jos jauhelihapihvit haluaa paistaa ritilällä, sillä tällöin pihvin hajotessa pienemmät muruset voivat tippua ritilän raoista alas. Varmempi ratkaisu onkin grilliparilan käyttö.

Ritilää suosiva voi kuitenkin parantaa jauhelihapihviensä koossa pysymistä taputtelemalla ne huolellisesti ja tekemällä pihveistä reilun paksuja, varmistamalla grillin olevan riittävän kuuma ennen pihvien laittamista grilliin sekä myös lisäämällä öljytilkan pihvitaikinaan. Lopputulos on ylimääräisen vaivan väärti, maistuuhan suoraan grillistä nostettu kuuma ja mehevä jauhelihapihvi hampurilaisen välissä taivaalliselta!

Hampurilaispihvit syntyvät muuten kaikkein näppärimmin Snellmanin Street food burgerjauhelihasta; se on nimittäin pakattu pötköön, josta on kätevä leikata valmiiksi pihvin muotoisia paloja. Tavanomaista karkeamman jauhatuksen ja hieman rasvaisimpien lihapalojen ansiosta Street food burgerjauhelihasta tehdyt pihvit ovat myös erityisen mureita ja meheviä. Katso vinkit ja valmistusvideo hampurilaispihvien tekemiseen täältä!