Maletköttbiffar

Betygsatt 0 av 5
Jauhelihapihvit 1

Detta recept på maletköttbiffar är det enklaste av alla. Enkla råvaror, utan krusiduller. Receptet är också lätt att experimentera med.

4 25 min

Ingredienser

  • 400 g malet kött av gris och nöt
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1.5 dl grädde
  • 1 lök
  • 2 ägg
  • nypa salt
  • nypa svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning

Gör så här

  1. Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.
  2. Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
  3. Forma maletköttbiffarna och stek i stekpanna tills de är vackert bruna.
  4. Du kan också tillreda maletköttbiffarna i ugn i 220 °C i 20 minuter.
  5. Ps. Du kan använda de maletköttbiffar som lämnar över nästa dag i hemlagade hamburgare.
  6. Herr Snellmans recept, varsågod!
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept