Hoppa till innehållet
Maletköttbiffar

Maletköttbiffar

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

25min

4

Lätt

Detta recept på maletköttbiffar är det enklaste av alla. Enkla råvaror, utan krusiduller. Receptet är också lätt att experimentera med.

Ingredienser

Maletköttbiffar

Instruktioner

Rör ihop grädde och skorpmjöl i en stor skål. Låt svälla i 5 minuter.

Skala och finhacka löken.

Sautera löken en god stund i smör och lägg sen i skorpmjölsblandningen. Fyll på med kött, ägg och kryddor och rör till en jämn massa.

Av massan formar du sen 9–12 biffar, som du steker vackert bruna i smör.

Du kan också tillreda biffarna i ugn, då är det 20 minuter och 220°C grader som gäller.

Servera tillsammans med potatismos.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 170 g
Energi 1090 kJ / 262 kcal 1853 kJ / 446 kcal
Fett 19.7 g 33.5 g
- varav mättat fett 9.1 g 15.5 g
Kolhydrat 7.6 g 13 g
- varav sockerarter 1.3 g 2.2 g
Protein 13 g 23 g
Fiber 0.4 g 0.7 g
Salt 1.1 g 1.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Fixa receptet steg för steg

Kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan