Maletköttbiffar
Detta recept på maletköttbiffar är det enklaste av alla. Enkla råvaror, utan krusiduller. Receptet är också lätt att experimentera med.
4
25 min
Ingredienser
-
- 400 g malet kött av gris och nöt
- 0.5 dl skorpmjöl
- 1.5 dl grädde
- 1 lök
- 2 ägg
- nypa salt
- nypa svartpeppar
- 1 msk smör till stekning
Maletköttbiffar — Gör så här
-
- Blanda skorpmjöl och grädde, låt svälla.
- Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
- Forma maletköttbiffarna och stek i stekpanna tills de är vackert bruna.
- Du kan också tillreda maletköttbiffarna i ugn i 220 °C i 20 minuter.
- Ps. Du kan använda de maletköttbiffar som lämnar över nästa dag i hemlagade hamburgare.
- Herr Snellmans recept, varsågod!
Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.
Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.