Maletköttbiffar
25min
4
Lätt
Ingredienser
Maletköttbiffar
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
- 1 dl skorpmjöl
- 1 lök
- 2 ägg
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk smör
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 tsk salt
Instruktioner
Rör ihop grädde och skorpmjöl i en stor skål. Låt svälla i 5 minuter.
Skala och finhacka löken.
Sautera löken en god stund i smör och lägg sen i skorpmjölsblandningen. Fyll på med kött, ägg och kryddor och rör till en jämn massa.
Av massan formar du sen 9–12 biffar, som du steker vackert bruna i smör.
Du kan också tillreda biffarna i ugn, då är det 20 minuter och 220°C grader som gäller.
Servera tillsammans med potatismos.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 170 g | |
---|---|---|
Energi | 1090 kJ / 262 kcal | 1853 kJ / 446 kcal |
Fett | 19.7 g | 33.5 g |
- varav mättat fett | 9.1 g | 15.5 g |
Kolhydrat | 7.6 g | 13 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 2.2 g |
Protein | 13 g | 23 g |
Fiber | 0.4 g | 0.7 g |
Salt | 1.1 g | 1.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.