Naudanjauhelihapihvit

Naudanjauhelihapihvit

Jauhelihapihvit sopivat tarjottavaksi niin perunan, riisin kuin vaikkapa salaatin kanssa. Nämä hieman tavanomaisesta poikkeavat, mutta sitäkin herkullisemmat jauhelihapihvit saavat makunsa Snellmanin Kunnon naudan jauhelihasta sekä vivahteikkaasta punasipulihillosta. Kunnon naudan jauhelihamme säilyttää sekä makunsa että rakenteensa parhaalla mahdollisella tavalla, sillä valmistuksessa käytettyä lihaa ei missään välissä pakasteta. Nämä taatusti tuoreesta lihasta tehdyt naudanjauhelihapihvit voit siis halutessasi itse huoletta pakastaa.

8

Ainekset

  • 750 g Kunnon naudan jauheliha 10 %
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 prk kermaviili (200 g)
  • 1 kanamuna
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua musta- tai valkopippuria
  • 1 tl rouhittua fenkolia
  • Punasipulihillo
  • 4 punasipulia
  • 0.5 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl hillo-marmeladisokeria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti

Naudanjauhelihapihvit — Ohje

  1. Aloita valmistaminen punasipulihillosta. Halkaise sipulit, poista kuoret, leikkaa puolikkaat pitkittäin kahtia lohkoisi ja suikaloi lopuksi lohkot. Pane punasipulisuikaleet kattilaan, kaada punaviinietikka sekä hillo-marmeladisokeri päälle ja lisää mausteet joukkoon.
  2. Kuumenna kiehuvaksi aineita sekoitellen, pane kansi päälle ja anna hillon kypsyä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Poista laakerinlehti hillosta.
  3. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuutiksi ennen valmistamista. Sekoita korppujauhot, kermaviili, kananmuna, suola ja mausteet kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia. Sekoita jauheliha joukkoon. Muotoile taikinasta 16 pihviä. Jaa punasipulihillo kahdeksalle pihville ja paina täytteettömät pihvit hillon päälle.
  4. Grillaa, pariloi tai paista naudanjauhelihapihvit mieleisellesi kypsyysasteelle. Nauti peruna- ja vihersalaatin kanssa.

Vinkki!

Jätätkö punasipulihillon kuitenkin mieluummin pois pihveistäsi? Täältä löydät yksinkertaisemman, konstailemattomien jauhelihapihvien reseptin.

02Snellman_jauheliha_landingpage_banner-(1)

Jauheliha on olennainen osa ruokakulttuuriamme ja monissa perheissä sitä syödään viikoittain. Me Snellmanilla haluamme, että kotikokeilla on mahdollisuus valita arkeensa laadukkaita tuotteita ja siksi teemme myös kaikkein tavallisimmat tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit