Köttfärsbiffar

Betygsatt 0 av 5
Jauhelihapihvit 2

Köttfärsbiffar passar utmärkt till potatis, ris eller sallad. Dessa lite ovanliga, men delikata köttfärsbiffar får sina goda smak från Snellmans malet kött och smakrik rödlökssylt. Eftersom riktigt malet kött av nöt aldrig varit nerfryst behålls den goda köttsmaken och den rätta konsistensen i dina biffar. Ett stort plus är att du bekymmersfritt kan frysa ner biffarna ifall det blir något över.

8

Ingredienser

  • 750 g Malet kött av nöt 10 % 750g
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 brk gräddfil (200 g)
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk malen svart- eller vitpeppar
  • 1 tsk malen fenkål
  • Rödlökssylt
  • 4 rödlökar
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl sylt- marmeladsocker
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Börja med att tillreda rödlökssylten. Dela rödlöken, ta bort skalet, skär i två delar på längden, och skiva halvorna. Lägg den skivade rödlöken i en kastrull, häll på rödvinsäticka och sylt-marmeladsockret, och tillsätt kryddorna. Koka upp och rör ihop ingredienserna. Sätt på locket och låt sylten mogna på svag värme i ca 15 min (rör om då och då). Låt sylten svalna, och ta bort lagerbladet.
  2. Låt maletköttet stå i rumstemperatur 30 minuter innan tillredning. Blanda skorpmjöl, gräddfil, ägg, salt och kryddor i en skål. Låt det svälla i 15 minuter. Blanda i maletköttet. Forma 16 biffar av degen. Fördela rödlökssylten över åtta av biffarna och lägg de ofyllda biffarna över sylten.
  3. Grilla eller stek biffarna. Servera tillsammans med potatis- och grönsallad.
Malet kött

”Vi funderade på vilken typ av malet kött man själv vill laga mat av och fick då idén om Riktigt malet kött. Det görs av färskt kött som inte varit fryst vid något tillfälle. Det bästa med Riktigt malet kött är det färska köttets fräscha smak och doft.”

Kim, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept