Köttfärsbiffar

Jauhelihapihvit 2

Köttfärsbiffar passar utmärkt till potatis, ris eller sallad. Dessa lite ovanliga, men delikata köttfärsbiffar får sina goda smak från Snellmans malet kött och smakrik rödlökssylt. Eftersom riktigt malet kött av nöt aldrig varit nerfryst behålls den goda köttsmaken och den rätta konsistensen i dina biffar. Ett stort plus är att du bekymmersfritt kan frysa ner biffarna ifall det blir något över.

8

Ingredienser

  • 750 g Malet kött av nöt 10 %
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 brk gräddfil (200 g)
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 1 tsk malen svart- eller vitpeppar
  • 1 tsk malen fenkål
  • Rödlökssylt
  • 4 rödlökar
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl sylt- marmeladsocker
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 lagerblad

Köttfärsbiffar — Gör så här

  1. Börja med att tillreda rödlökssylten. Dela rödlöken, ta bort skalet, skär i två delar på längden, och skiva halvorna. Lägg den skivade rödlöken i en kastrull, häll på rödvinsäticka och sylt-marmeladsockret, och tillsätt kryddorna.
  2. Koka upp och rör ihop ingredienserna. Sätt på locket och låt sylten mogna på svag värme i ca 15 min (rör om då och då). Låt sylten svalna, och ta bort lagerbladet.
  3. Låt maletköttet stå i rumstemperatur 30 minuter innan tillredning. Blanda skorpmjöl, gräddfil, ägg, salt och kryddor i en skål. Låt det svälla i 15 minuter. Blanda i maletköttet. Forma 16 biffar av degen. Fördela rödlökssylten över åtta av biffarna och lägg de ofyllda biffarna över sylten.
  4. Grilla eller stek biffarna. Servera tillsammans med potatis- och grönsallad.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer