Hoppa till innehållet
Köttfärsbiffar

Köttfärsbiffar

Malet kött av nöt 10 % 700 g

7

50min total tid

Lätt

Köttfärsbiffar passar utmärkt till potatis, ris eller sallad. Dessa lite ovanliga, men delikata köttfärsbiffar får sina goda smak från Snellmans malet kött och smakrik rödlökssylt. Eftersom riktigt malet kött av nöt aldrig varit nerfryst behålls den goda köttsmaken och den rätta konsistensen i dina biffar. Ett stort plus är att du bekymmersfritt kan frysa ner biffarna ifall det blir något över.

Ingredienser

Köttfärsbiffar
Rödlökssylt
  • 4 rödlök
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl sylt-marmeladsocker
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 lagerblad

Instruktioner

Börja med att tillreda rödlökssylten. Dela rödlöken, ta bort skalet, skär i två delar på längden, och skiva halvorna. Lägg den skivade rödlöken i en kastrull, häll på rödvinsäticka och sylt-marmeladsockret, och tillsätt kryddorna.
Koka upp och rör ihop ingredienserna. Sätt på locket och låt sylten mogna på svag värme i ca 15 min (rör om då och då). Låt sylten svalna, och ta bort lagerbladet.
Låt maletköttet stå i rumstemperatur 30 minuter innan tillredning. Blanda skorpmjöl, gräddfil, ägg, salt och kryddor i en skål. Låt det svälla i 15 minuter. Blanda i maletköttet. Forma 14 biffar av degen. Fördela rödlökssylten över sju av biffarna och lägg de ofyllda biffarna över sylten.
Grilla eller stek biffarna. Servera tillsammans med potatis- och grönsallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 160 g
Energi 839 kJ / 200 kcal 1342 kJ / 320 kcal
Fett 9.2 g 14.7 g
- varav mättat fett 4.4 g 7 g
Kolhydrat 14.4 g 23 g
- varav sockerarter 10.5 g 16.8 g
Protein 15 g 24 g
Fiber 0.7 g 1.1 g
Salt 0.9 g 1.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan