Siirry sisältöön
Lihapullasalaattikupit

Lihapullasalaattikupit

Kunnon lihapullat 300 g

4

30min kokonaisaika

Helppo

Snellmanin herkullisia lihapullia voi nauttia monella tavalla. Tässä reseptissä aasialaisilla mausteilla höystetty salaattikokonaisuus iloitsee kaikkia aisteja. Snellmanin Kunnon lihapullissa ei ole lisäaineita lainkaan, ja tuote on sekä laktoositon että gluteeniton. Ja kaiken tämän lisäksi, ne ovat myös erittäin herkullisia!

Ainekset

Lihapullasalaattikupit
  • 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
  • 0.5 kpl kurkkua
  • 2 kpl porkkanaa
  • 2 kpl nektariinia
  • 0.5 kpl ruukkua thaibasilikaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 kpl pussia lehtisalaattia
  • 2 rkl chiliöljyä

Ohje

Pese kurkku ja kuori porkkanat. Suikaloi kurkku ja porkkanat juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi kulhoon.

Pese nektariini ja halkaise se. Poista siemen ja leikkaa nektariinit lohkoiksi. Nypi thaibasilikasta lehdet. Siirrä kaikki ainekset kulhoon. Mittaa päälle riisiviinietikka ja sokeri. Sekoita ja anna marinoitua noin 15 minuuttia.

Irrota salaatista lehtiä, huuhtele ja kuivaa ne. Siirrä salaatinlehdet lautasille valmiiksi annoksiksi. Lisää päälle marinoitua salaattia.

Lisää pannulle chiliöljy ja paista lihapullia muutama minuutti tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Nosta lihapullat salaatin päälle. Viimeistele thaibasilikalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 240 g
Energia 599 kJ / 144 kcal 1437 kJ / 346 kcal
Rasva 10.7 g 25.7 g
- josta tyydyttynyttä 3.4 g 8.2 g
Hiilihydraatit 5.4 g 12.9 g
- josta sokereita 3.7 g 8.9 g
Proteiini 5 g 13 g
Ravintokuitu 1 g 2.4 g
Suola 0.5 g 1.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle