
Lihapullasalaattikupit
30min
4
Helppo
Ainekset
Lihapullasalaattikupit
- 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
- 0.5 kpl kurkkua
- 2 kpl porkkanaa
- 2 kpl nektariinia
- 0.5 kpl ruukkua thaibasilikaa
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 1 kpl pussia lehtisalaattia
- 2 rkl chiliöljyä
Ohje
-
Pese kurkku ja kuori porkkanat. Suikaloi kurkku ja porkkanat juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi kulhoon.
-
Pese nektariini ja halkaise se. Poista siemen ja leikkaa nektariinit lohkoiksi. Nypi thaibasilikasta lehdet. Siirrä kaikki ainekset kulhoon. Mittaa päälle riisiviinietikka ja sokeri. Sekoita ja anna marinoitua noin 15 minuuttia.
-
Irrota salaatista lehtiä, huuhtele ja kuivaa ne. Siirrä salaatinlehdet lautasille valmiiksi annoksiksi. Lisää päälle marinoitua salaattia.
-
Lisää pannulle chiliöljy ja paista lihapullia muutama minuutti tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Nosta lihapullat salaatin päälle. Viimeistele thaibasilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 599 kJ / 144 kcal | 1437 kJ / 346 kcal |
Rasva | 10.7 g | 25.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.4 g | 8.2 g |
Hiilihydraatit | 5.4 g | 12.9 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 8.9 g |
Proteiini | 5 g | 13 g |
Ravintokuitu | 1 g | 2.4 g |
Suola | 0.5 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.