Pekoni-lihamureke

Arvio 5 5:stä perustuen 1 asiakkaan arvotukseen.
Pekoni-lihamureke 1

Lihamurekkeen sively ketsupilla on amerikkalainen keksintö ja se onkin helppo tapa saada vaihtelua tuttuun ruokaan. Tulisemman version saat käyttämällä chilikastiketta. Entistä herkullisemmaksi lihamureke muuttuu, kun se kiedotaan rapeaan pekoniin. Snellmanin ylikypsä pekoni on nimensä mukaisesti kypsää, joten yli jäävät viipaleet voi syödä vaikka kylmänä odotellessaan lihamurekkeen valmistumista.

4

Ainekset

  • 400 g Kunnon Sika-nauta jauhelihaa
  • 10 siivua Ylikypsä pekoni
  • 1 dl vettä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl soijakastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • ketsuppia tai chilikastiketta pinnan sivelyyn
  • 2 dl kaurahiutaleita

Tee näin

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, vesi sekä hienonnettu sipuli ja anna turvota hetken aikaa. Lisää kananmunat, jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin. Muotoile jauhelihaseoksesta limppu ja aseta se voideltuun uunivuokaan. Levitä sudilla kevyesti ketsuppi lihamurekkeen pintaan. Lopuksi kiedo pekonisiivut lihamurekkeen ympärille ja paista uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile perunoiden ja omavalintaisen kastikkeen kanssa.

Vinkki!

Ota kokeiluun myös perinteinen lihamureke Herra Snellmanin reseptillä!

Leikkeleet-Perinteiset leikkeleet

”Perinteiset leikkeleet on olleet suomalaisten suosikkeja vuodesta toiseen ja siksi me halutaan tehdä ne niin hyvin kuin osataan. Natriumglutamaatti me jätettiin kokonaan pois jo vuosia sitten ja alettiin käyttämään enemmän suomalaista lihaa. Näitähän löytyy ilman savustusta ja sitten myös aidoilla leppälastuilla savustettuna.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä