Hoppa till innehållet
Köttfärslimpa med bacon

Köttfärslimpa med bacon

Riktig bacon 150 g

4

1h total tid

Lätt

Att pensla köttfärslimpan med ketchup är ett amerikanskt påhitt. Det blir barnsligt gott tillsammans med krispig bacon.

Ingredienser

Köttfärslimpa med bacon
  • 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g
  • 100 g Snellman Riktig bacon 150 g
  • 1 dl vatten
  • 1 lök
  • 2 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 tsk sojasås
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatketchup
  • 2 dl havreflingor

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader.
Blanda havregryn, vatten och lök i en skål. Låt svälla en stund. Tillsätt ägg, köttfärs och kryddor och rör om väl.
Smörj en ugnsform, lägg i köttfärssmeten och forma till en limpa med händerna. Pensla försiktigt köttfärslimpan med ketchup eller chilisås (om du tycker om hetta). Klä in limpan med baconskivor. Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Servera med potatis och valfri sås

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 180 g
Energi 1132 kJ / 272 kcal 2038 kJ / 490 kcal
Fett 19.3 g 34.7 g
- varav mättat fett 7.5 g 13.4 g
Kolhydrat 8.6 g 15.5 g
- varav sockerarter 2 g 3.6 g
Protein 16 g 28 g
Fiber 1.4 g 2.5 g
Salt 1.6 g 2.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Köttbullar Vardagsmat

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan