Köttfärslimpa med bacon

Pekoni-lihamureke 1

Att pensla köttfärslimpan med ketchup är ett amerikanskt påhitt. Det blir barnsligt gott tillsammans med krispig bacon.

4

Ingredienser

  • 400 g malet kött av gris och nöt
  • 10 skivor Riktigt bacon
  • 1 dl vatten
  • 1 finhackad lök
  • 2 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 tsk sojasås
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • ketchup eller chilisås till pensling
  • 2 dl havregryn

Köttfärslimpa med bacon — Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Blanda havregryn, vatten och lök i en skål. Låt svälla en stund. Tillsätt ägg, köttfärs och kryddor och rör om väl.
  3. Smörj en ugnsform, lägg i köttfärssmeten och forma till en limpa med händerna. Pensla försiktigt köttfärslimpan med ketchup eller chilisås (om du tycker om hetta). Klä in limpan med baconskivor. Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Servera med potatis och valfri sås.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer