Siirry sisältöön
Lihapulla mac & cheese

Lihapulla mac & cheese

Kunnon lihapullat 300 g

1h 5min (josta aktiivista 5min)

6

Helppo

Tämä perinteisen makaronilaatikon sukulainen on saanut vaikutteita Amerikasta. Superhelppo mac&cheese valmistuu kuin itsestään Kunnon lihapullista, makaronista sekä cheddar- ja mozzarellajuustosta, jotka laitetaan kaikki samaan vuokaan ja tunniksi uuniin. Tämä jos joku on kunnon lohturuokaa.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
  • 1 kpl pussillinen makaronia (à 400 g)
  • 150 g mozzarellaraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 l kevytmaitoa
  • 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
  • 2 rkl tuoreita yrttejä koristeluun (esm. persiljaa tai ruohosipulia)
  • 150 g cheddarjuustoraastetta

Ohje

Voitele noin 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka öljyllä.

Lisää vuokaan makaronit, juustoraasteet, suola, sipulijauhe, paprikajauhe ja mustapippuri. Sekoita ja kaada päälle maito. Peitä vuoka foliolla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Sekoita ja lisää lihapullat makaronilaatikon päälle ja jatka kypsennystä vielä 15–20 minuuttia.

Viimeistele vuoka hienonnetuilla yrteillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 320 g
Energia 874 kJ / 209 kcal 2797 kJ / 669 kcal
Rasva 10.5 g 33.8 g
- josta tyydyttynyttä 4.8 g 15.4 g
Hiilihydraatit 17.5 g 55.9 g
- josta sokereita 2.7 g 8.7 g
Proteiini 10 g 33 g
Ravintokuitu 1 g 3.3 g
Suola 0.8 g 2.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle