Hoppa till innehållet
Mac & cheese & köttbullar

Mac & cheese & köttbullar

Riktiga köttbullar 300 g

6

5min tillagningstid | 1h 5min total tid

Lätt

Testat den traditionella makaronilådans amerikanska "kusin" ännu? En busenkel mac & cheese gör nästan sig själv med bara några enkla ingredienser - Snellmans köttbullar, makaroner samt cheddar- och mozzarellaost. En timme i ugnen och voilà; maten är färdig!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Riktiga köttbullar 300 g
  • 1 påse makaroner (400 g)
  • 150 g riven mozzarellaost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 l lättmjölk
  • 1 msk olja
  • 2 msk färska örter
  • 150 g riven cheddarost

Instruktioner

Smörj in en ugnsform med olja som är ungefär 25 x 30 cm.

Fyll formen med makaroner, riven ost, salt, lökpulver, paprikapulver och svartpeppar. Rör om och häll i mjölken. Täck med folie.

Stek i en 200-gradig ugn i ca. 50 minuter. Rör om och lägg i köttbullarna överst och håll kvar i ugnen i ytterligare 15–20 minuter.

Toppa din färdiga rätt med finhackade örter.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 320 g
Energi 874 kJ / 209 kcal 2797 kJ / 669 kcal
Fett 10.5 g 33.8 g
- varav mättat fett 4.8 g 15.4 g
Kolhydrat 17.5 g 55.9 g
- varav sockerarter 2.7 g 8.7 g
Protein 10 g 33 g
Fiber 1 g 3.3 g
Salt 0.8 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Enkel mat Köttbullar Lådmat Pasta och pastasåser Vardagsmat Vinter

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan