Helppo uunilihapullapasta
Herkullinen lihapullapasta valmistuu uunissa muiden arkiaskareiden ohella. Maustevariaatioita on monenlaisia, mutta perustana tälle pastaherkulle toimivat Herra Snellmanin herkulliset lihapullat. Kunnon lihapullissa ei ole lisäaineita lainkaan, ja tuote on sekä laktoositon että gluteeniton. Ja kaiken tämän lisäksi, ne ovat myös erittäin herkullisia!
4
55 min
Ainekset
-
- 300 g Snellman Kunnon lihapullat
- 250 g pastaa (spagettia)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 5 dl lihalientä (5 dl vettä + 1 luomu lihaliemikuutio)
- 400 g tomaattimurskaa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 pkt (280/125 g) mozzarellaa
- 0,25 tl mustapippuria myllystä
- 0,5 rku tuoretta basilikaa
Helppo uunilihapullapasta — Ohje
-
- Voitele uunivuoka öljyllä. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne veitsellä.
- Lisää pasta voidellun vuoan pohjalle. Kaada päälle lihaliemi, tomaattimurska ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Sekoita kevyesti lusikalla, jotta nestettä on kauttaaltaan pastan joukossa.
- Lisää päälle Snellman Kunnon lihapullat. Revi mozzarella uunivuokaan ja rouhi päälle mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45–55 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Viimeistele tuoreella basilikalla.
Vinkki!
laittoiko äitisi lihapulliin lisäaineita? Emme mekään.
Kun lihapullien valmistuksessa käytetään runsaasti Snellmanin jauhelihaa, joukkoon lisätään itse tehtyä lihalientä ja lihapullat kypsennetään kullanruskeiksi, syntyy herkku, joka ei lisäaineita kaipaa. Snellmanin Kunnon lihapullat.