Paremmat lihapullat
4
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Paremmat lihapullat
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 200 g kermaviiliä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 kpl kananmunaa
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
Sekoita korppujauhot ja kermaviili, anna turvota.
Kuullota sipuli voissa.
Yhdistä ainekset jauhelihan, kananmunan ja mausteiden kanssa ja sekoita lihapullataikinaksi.
Muotoile taikina lihapulliksi.
Kypsennä lihapullat uunissa 220 °C noin 20 min tai paista pannulla, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.
Vinkki!
Mikäli käy niin, että lihapullia sattuu jäämään yli, voit käyttää pyörykät seuraavana päivänä vaikkapa lämpimiin lihapullaleipiin. Päälle runsaasti juustoa, nam.
Tiesitkö, että lihapullataikinaan voi lisätä kermaa tai kivennäisvettä? Sivuiltamme löytyy myös resepti, jossa lihapullat valmistetaan juuri tuolla tavalla!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 170 g | |
---|---|---|
Energia | 734 kJ / 176 kcal | 1247 kJ / 298 kcal |
Rasva | 9.9 g | 16.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.7 g | 9.6 g |
Hiilihydraatit | 6.6 g | 11.3 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 2.4 g |
Proteiini | 15 g | 25 g |
Ravintokuitu | 0.4 g | 0.7 g |
Suola | 0.3 g | 0.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
LIHAPULLAT UUNISSA VAI PANNULLA?
Lihapullat voi paistaa kypsiksi joko paistinpannulla tai uunissa. Kypsennystapa taitaa olla pitkälti makuasia ja tottumuskysymys, tuleehan lihapullista molemmilla tavoilla tehtynä maukkaita. Silloin kun haluaa välttyä liialta ruoan käryltä asunnossa, kannattaa kuitenkin kypsentää lihapullat uunissa. Uunissa lihapullia kannattaa paistumisen aikana hieman heilutella, jotta ne paistuvat tasaisesti. Mikäli lämpö uunissa ei jakaudu tasaisesti uunin etu- ja takaosan välillä, kannattaa uunipelti myös kääntää paiston puolivälissä niin että että pellin molemmissa päädyissä olevat lihapullat ruskistuvat yhtä paljon.