Paremmat lihapullat

Paremmat lihapullat 1

Lihapullat ovat taatusti yksi suosituimmista jauheliharuoista ja niitä voi valmistaa monella eri ohjeella, joko kätevästi uunissa paistaen tai pannussa ruskistamalla. Silloin tällöin saattaa vastaan tulla lihapullaohje, jossa yhtenä ainesosana on sipulikeitto. Tämä lihapullaresepti sisältää sen sijaan tuoretta sipulia ja ne tärkeimmät mausteet. Nämä paremmat lihapullat ovatkin saaneet tittelinsä siitä, että makua pyöristämään on käytetty kermaviiliä. Jokainen päättäköön itse kumpi on parempi – nämä vai mummon lihapullat. Makoisia ovat!

Lihapullia on helppo ja hauska tehdä, ja Herra Snellmanin lihapullaohjeella onnistut varmasti! Lisukkeeksi sopii esimerkiksi perunamuusi ja puolukkahillo, riippuen mistä tykkää. Hauskaa kokkailua!

4 30 min

Ainekset

  • 400 g paistijauheliha
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl voita paistamiseen

Paremmat lihapullat — Ohje

  1. Sekoita korppujauhot ja kermaviili, anna turvota.
  2. Kuullota sipuli voissa.
  3. Yhdistä ainekset jauhelihan, kananmunan ja mausteiden kanssa ja sekoita lihapullataikinaksi.
  4. Muotoile taikina lihapulliksi.
  5. Kypsennä lihapullat uunissa 220 °C noin 20 min tai paista pannulla, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.

Vinkki!

Mikäli käy niin, että lihapullia sattuu jäämään yli, voit käyttää pyörykät seuraavana päivänä vaikkapa lämpimiin lihapullaleipiin. Päälle runsaasti juustoa, nam.

Tiesitkö, että lihapullataikinaan voi lisätä kermaa tai kivennäisvettä? Sivuiltamme löytyy myös resepti, jossa lihapullat valmistetaan juuri tuolla tavalla!

Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit

LIHAPULLAT UUNISSA VAI PANNULLA?

Lihapullat voi paistaa kypsiksi joko paistinpannulla tai uunissa. Kypsennystapa taitaa olla pitkälti makuasia ja tottumuskysymys, tuleehan lihapullista molemmilla tavoilla tehtynä maukkaita. Silloin kun haluaa välttyä liialta ruoan käryltä asunnossa, kannattaa kuitenkin kypsentää lihapullat uunissa. Uunissa lihapullia kannattaa paistumisen aikana hieman heilutella, jotta ne paistuvat tasaisesti. Mikäli lämpö uunissa ei jakaudu tasaisesti uunin etu- ja takaosan välillä, kannattaa uunipelti myös kääntää paiston puolivälissä niin että että pellin molemmissa päädyissä olevat lihapullat ruskistuvat yhtä paljon.

Muita reseptejä