Bättre köttbullar

Paremmat lihapullat 1

Köttbullar är utan tvekan en av de mest omtyckta rätterna av malet kött och kan tillagas på många olika sätt. Ibland kan man stöta på köttbullsrecept med löksoppa som en ingrediens. Det här recept innehåller färsk lök istället för löksoppa samt de viktigaste kryddorna. Dessa bättre köttbullar har fått sitt namn av att man avrundar smaken med gräddfil. Var och en väljer själv om man föredrar dessa köttbullar eller mormors köttbullar. De smakar i alla fall mycket bra!

Det är roligt och lätt att laga köttbullar och med Herr Snellmans recept på bättre köttbullar lyckas du garanterat! De passar bra med till exempel potatismos och lingonsylt, beroende på vad man gillar. Lycka till med matlagningen!

4 30 min

Ingredienser

  • 400 g Stekmaletkött
  • 1 brk gräddfil
  • 0.5 dl skorpmjöl
  • 1 ägg
  • 1 lök
  • 1 msk smör till stekning
  • nypa salt
  • nypa svartpeppar

Bättre köttbullar — Gör så här

  1. Blanda skorpsmulorna och gräddfilen och låt jäsa.
  2. Bryn löken i smör. Blanda ingredienserna.
  3. Forma köttbullarna och stek dem gyllenbruna.
  4. Du kan även steka köttbullarna i ugn på 220 °C i ca 20 min.
  5. PS. Ett litet tips! Råkar det bli över köttbullar kan du göra varma smörgåsar med köttbullar nästa dag. Glöm inte rikligt med ost till smörgåsarna. Nam!
  6. Herr Snellmans recept, var så god!
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer