Siirry sisältöön
Lihapullagyros varsiparsakaaleilla ja pikapikkelöidyllä punasipulilla

Lihapullagyros varsiparsakaaleilla ja pikapikkelöidyllä punasipulilla

Kunnon lihapullat 300 g

4

20min työaika | 20min kokonaisaika

Keskitaso

Värikkäät gyrokset valmistuvat kätevästi valmiista Kunnon lihapullista. Pitaleivän väliin sujahtaa lihapullien lisäksi rapeaa varsiparsakaalia, fetajuustoa, pikapikkelöityä punasipulia ja raikasta kotitekoista tsatsikia. Vaikka komponentteja on useita, tämä Kreikasta vaikutteita saanut herkku valmistuu alle 20 minuutissa. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Valkosipuli varsiparsakaalit
  • 200 g varsiparsakaalia
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 10 g voita
Tsatsiki
  • 0.5 kpl kurkkua
  • 300 g turkkilaista jogurttia (10%)
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 1 tl valkoviinietikkaa
Pikapikkelöity punasipuli
  • 1 kpl punasipulia
  • 2 rkl etikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
Lisäksi

Ohje

Valmista ensin pikapikkelöity punasipuli. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Siirrä kulhoon ja sekoita mukaan muut ainekset. Nosta sivuun maustumaan.

Valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Puristele kurkuista ylimääräinen neste ja lisää raaste turkkilaisen jogurtin sekaan. Raasta tai pilko valkosipulinkynsi hienoksi ja lisää tsatsikiin.

Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla etikkaa. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Lisää lihapullat paistinpannulle ja paista keskilämmöllä 5–7 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kauttaaltaan lämpimiä.

Siirrä lihapullat sivuun ja paista seuraavaksi varsiparsakaalit. Lorauta öljyä pannulle ja lisää varsiparsakaalit. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi.

Kaada pannulle hieman vettä ja peitä kannella minuutiksi. Nosta kansi pois ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.

Lisää halutessasi nokare voita varsiparsakaalien sekaan ja sekoita. Voi antaa varsiparsakaaleille makua ja kaunista kiiltoa. Siirrä kypsät mutta vielä napakat varsiparsakaalit pannulta.

Lämmitä isot pitaleivät paketin ohjeen mukaisesti. Leikkaa leivät puoliksi ja täytä. Kääri pitaleipä napakaksi rullaksi ja nauti heti.

Jos käytät tavallisen kokoisia pitaleipiä voit aukaista leivän ja lisätä täytteet leivän sisään.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 850 kJ / 203 kcal 3400 kJ / 814 kcal
Rasva 11.2 g 45 g
- josta tyydyttynyttä 5 g 20.1 g
Hiilihydraatit 17.4 g 69.5 g
- josta sokereita 2.5 g 9.9 g
Proteiini 8 g 33 g
Ravintokuitu 1.6 g 6.4 g
Suola 1.2 g 4.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle