Lihapullat kermakastikkeessa

Lihapullat kermakastikkeessa 1

Tässä lihapullat kermakastikkeessa Michael Björklundin reseptillä. Olkaa hyvä!

Ainekset

  • 700 g jauhelihaa
  • 1 keltainen sipuli
  • ½ dl korppujauhoja
  • 2 rkl makeaa sinappia
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kivennäisvettä
  • voita paistamiseen
  • 2 dl lihalientä
  • 3 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • silputtua persiljaa koristeluun

Lihapullat kermakastikkeessa — Ohje

  1. Kuori ja paloittele sipuli hienoksi ja laita se kulhoon.
  2. Sekoita joukkoon korppujauhot, sinappi, kananmuna ja mineraalivesi. Anna seistä vartin ja lisää sitten jauheliha.
  3. Sekoita hyvin, muttei liian pitkään. Jauhelihasta tulee helposti sitkeää, jos sitä sekoittaa liikaa. Mausta taikina suolalla ja pippurilla. Pyörittele sitten lihapulla kostutetuin käsin. Paista lihapullat voissa, heiluttele pannua niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Kaada lihaliemi ja kerma joukkoon ja anna kiehua hiljalleen kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  4. Koristele hienoksi silputulla persiljalla.
  5. Tarjoile vaikka keitettyjen perunoiden ja suolakurkun kanssa.

Vinkki!

Katso myös toinen reseptimme, jolla valmistat niin ikään erinomaisen herkulliset lihapullat. Lisäksi italialaiset lihapullat -reseptimme on kokeilemisen arvoinen.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit