Lihapullat kermakastikkeessa

Lihapullat kermakastikkeessa 1

Tässä lihapullat kermakastikkeessa Michael Björklundin reseptillä. Olkaa hyvä!

Ainekset

  • 600 g jauhelihaa (esim. Snellmanin Sika-nautajauhelihaa 750 g)
  • 1 keltainen sipuli
  • ½ dl korppujauhoja
  • 2 rkl makeaa sinappia
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kivennäisvettä
  • voita paistamiseen
  • 2 dl lihalientä
  • 3 dl kermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • silputtua persiljaa koristeluun

Lihapullat kermakastikkeessa — Ohje

  1. Kuori ja paloittele sipuli hienoksi ja laita se kulhoon.
  2. Sekoita joukkoon korppujauhot, sinappi, kananmuna ja mineraalivesi. Anna seistä vartin ja lisää sitten jauheliha.
  3. Sekoita hyvin, muttei liian pitkään. Jauhelihasta tulee helposti sitkeää, jos sitä sekoittaa liikaa. Mausta taikina suolalla ja pippurilla. Pyörittele sitten lihapulla kostutetuin käsin. Paista lihapullat voissa, heiluttele pannua niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Kaada lihaliemi ja kerma joukkoon ja anna kiehua hiljalleen kunnes lihapullat ovat kypsiä.
  4. Koristele hienoksi silputulla persiljalla.
  5. Tarjoile vaikka keitettyjen perunoiden ja suolakurkun kanssa.

Vinkki!

Katso myös toinen reseptimme, jolla valmistat niin ikään erinomaisen herkulliset lihapullat.

02Snellman_jauheliha_landingpage_banner-(1)

Jauheliha on olennainen osa ruokakulttuuriamme ja monissa perheissä sitä syödään viikoittain. Me Snellmanilla haluamme, että kotikokeilla on mahdollisuus valita arkeensa laadukkaita tuotteita ja siksi teemme myös kaikkein tavallisimmat tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit