Lihapullat kermakastikkeessa
35min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
Lihapullat kermakastikkeessa
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 700 g
- 1 kpl keltasipulia
- 0.5 dl korppujauhoja
- 2 rkl makeaa sinappia
- 1 kpl kananmunaa
- 2 dl kivennäisvettä
- 1 rkl voita paistamiseen
- 2 dl lihalientä
- 3 dl kermaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
Ohje
Kuori ja paloittele sipuli hienoksi ja laita se kulhoon.
Sekoita joukkoon korppujauhot, sinappi, kananmuna ja mineraalivesi. Anna seistä vartin ja lisää sitten jauheliha.
Sekoita hyvin, muttei liian pitkään. Jauhelihasta tulee helposti sitkeää, jos sitä sekoittaa liikaa. Mausta taikina suolalla ja pippurilla. Pyörittele sitten lihapulla kostutetuin käsin. Paista lihapullat voissa, heiluttele pannua niin, että ne ruskistuvat joka puolelta. Kaada lihaliemi ja kerma joukkoon ja anna kiehua hiljalleen kunnes lihapullat ovat kypsiä.
Koristele hienoksi silputulla persiljalla.
Tarjoile vaikka keitettyjen perunoiden ja suolakurkun kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 889 kJ / 214 kcal | 3110 kJ / 750 kcal |
Rasva | 18.5 g | 64.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.4 g | 26 g |
Hiilihydraatit | 3.3 g | 11.6 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 4.8 g |
Proteiini | 10 g | 34 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 1.7 g |
Suola | 0.5 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.