Köttbullar i gräddsås

Lihapullat kermakastikkeessa 1

Varsågoda! Köttbullar i gräddsås enligt Michael Björklunds recept.

Ingredienser

  • 700 g malet kött
  • 1 st gul lök
  • ½ dl skorpmjöl
  • 2 msk söt senap
  • 1 st ägg
  • 2 dl vichyvatten
  • smör för stekning
  • 2 dl köttbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • hackad persilja för garnering

Köttbullar i gräddsås — Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint och sätt i en skål. Blanda i skorpmjöl, senap, ägg och vichy. Låt stå en kvart och sätt i köttet.
  2. Blanda väl, men inte för länge. Det blir lätt så att köttet blir segt om man blandar för länge. Krydda smeten med salt och peppar och forma köttbullarna med fuktade händer.
  3. Stek köttbullarna i smör och veva runt så de blir jämnt gyllenbruna på alla sidor. Häll i buljong och grädde och låt småkoka tills det är klart.
  4. Garnera med persilja och servera med kokt potatis och saltgurka.
Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer