Köttbullar i gräddsås

Lihapullat kermakastikkeessa 1

Varsågoda! Köttbullar i gräddsås enligt Michael Björklunds recept.

Ingredienser

  • 600 g malet kött (köp två påsar, eller ett tråg med 750 g)
  • 1 st gul lök
  • ½ dl skorpmjöl
  • 2 msk söt senap
  • 1 st ägg
  • 2 dl vichyvatten
  • smör för stekning
  • 2 dl köttbuljong
  • 3 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • hackad persilja för garnering

Köttbullar i gräddsås — Gör så här

  1. Skala och hacka löken fint och sätt i en skål. Blanda i skorpmjöl, senap, ägg och vichy. Låt stå en kvart och sätt i köttet.
  2. Blanda väl, men inte för länge. Det blir lätt så att köttet blir segt om man blandar för länge. Krydda smeten med salt och peppar och forma köttbullarna med fuktade händer.
  3. Stek köttbullarna i smör och veva runt så de blir jämnt gyllenbruna på alla sidor. Häll i buljong och grädde och låt småkoka tills det är klart.
  4. Garnera med persilja och servera med kokt potatis och saltgurka.
Allting stämmer i Riktig malet kött

Malet kött är en grundbult i vår matkultur och i många familjer äts malet kött varje vecka. Vi på Snellmans vill att alla hemmakockar skall ha möjligheten att välja de bästa möjliga produkterna till sin vardag, och därför producerar vi dessa så bra vi bara kan.

Det finns malet kött.
Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer