Lihapullat

Lihapullat

Lihapullat maistuvat aina. Nämä erityisen maukkaat lihapullat tehdään Kunnon täyteläisestä naudan jauhelihasta, jonka kehitimme nimenomaan suomalaisten suosikkiruokia silmällä pitäen. Korkeamman rasvapitoisuuden ansiosta lihapullat säilyttävät mehevyytensä, eivätkä kuivu liiaksi. Lisäksi Kunnon täyteläinen naudan jauheliha on valmistettu gm-vapaasta ja 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta naudanlihasta, jotta sinä voisit tehdä lihapullat ja muut suosikkiruokasi taatusti tuoreesta lihasta.

Valmista taikina, paista pannulla tai uunissa ja nauti!

4

Ainekset

  • 400 g Kunnon täyteläinen naudan jauheliha 20 %
  • 1 sipuli
  • 1.5 dl kermaa, vettä tai kivennäisvettä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kaura- tai tattarihiutaleita tai korppujauhoja
  • 1 tl jauhettua maustepippuria, mustapippuria tai valkopippuria
  • öljyä, voita tai margariinia paistamiseen

Tee näin

  1. Silppua kuorittu sipuli ja kuullota tai ruskista silppu pannussa voissa tai öljyssä. Kaada neste kulhoon, lisää kananmuna ja hiutaleet tai jauhot hyvin sekoittaen. Lisää mausteet ja anna turvota 15 minuuttia. Lisää sipulisilppu sekä jauheliha ja sekoita mureketaikina.
  2. Annostele taikina lihapulliksi kylmään veteen kastelulla ruokalusikalla tai pyöritä pulliksi öljytyin käsin. Paista lihapullat kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja kypsiksi paistinpannussa. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 220 asteessa 10–12 minuuttia. Paistoajan pituus riippuu lihapullien koosta.
  3. VINKKI: Paista taikina voidelluissa muffinipellin vuoissa pikkumurekkeina. Ripottele murekkeiden pinnalle juustoraastetta, silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja, kaprista, yrttisilppua, pähkinöitä tai siemensekoitusta ennen paistamista.

Vinkki!

Lihapullat täynnä uusia makuelämyksiä

Lihapullat voi maustaa monilla eri tavoin. Oheiselle videolle kokosimme peräti seitsemän erilaista tapaa saada uutta makua lihapulliin. Nämä reseptit löydät myös sivun alalaidasta.

Nämä lihapullareseptit löydät myös YouTube-kanavaltamme.

Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit

MONTA tapaa saada uutta makua lihapulliin

Kunnon lihapullat syntyvät tietenkin Kunnon jauhelihasta. Uutta makua lihapulliin saa helposti mausteiden ja muiden lisukkeiden avulla. Kokeilimme lukuisia erilaisia yhdistelmiä ja täytyy todeta, että kaikilla oli kyllä puolensa, joten voimme lämpimästi suositella, mikäli kaipaat hieman vaihtelua perinteisiin lihapulliin. Mukaan mahtuu niin tuttuja kuin hieman eksoottisempiakin makuyhdistelmiä. 

1. Helpot lihapullat

Sekoita valmiiseen lihapullataikinaan pari ruokalusikallista sinappia ja saman verran ketsuppia. Tarjoile esimerkiksi itse tehtyjen bataattiranskalaisten kanssa.

helpot lihapullat

2. Juustoiset lihapullat

Juuston ystävän kannattaa lisätä lihapulliin ruukullinen silputtua rucolaa + pieni punasipuli silputtuna + 100 g jääkaappikylmää Koskenlaskija-juustoa karkeaksi raastettuna. Kokeile lisukkeesi perunamuusia.

uutta makua lihapulliin

3. Tulisuutta arvostaville

Hieman mausteista potkua lihapullat saavat, kun taikinaan lisätään punainen chili tai vihreä jalapeno silputtuna + kolme valkosipulin kynttä murskattuna + pari desiä pakaste- tai säilykemaissia + 1 tl oreganoa. Nämä maistuvat riisin kanssa.

tuliset lihapullat

4. Välimerelliset lihapullat

Välimeren makuja lihapulliin saat lisäämälllä lihapullataikinaan rasian (60–70 g) ohutlehtistä pinaattia + 100 g fetajuustoa + ½ dl oliiviviipaleita + 1 tl hunajaa + ½ tl muskottipähkinää. Nämä lihapullat soveltuvat naposteltavaksi sellaisenaan vaikkapa illanistujaisiin.

kreikkalaistyyliset lihapullat

5. Pekoniset lihapullat

Lihapullia pekonilla, miksipä ei? Tarvitset 100 g Snellmanin Ylikypsää pekonia silputtuna ja rapeaksi muruksi paistettuna + 3 kevätsipulia silputtuna + omena karkeaksi raastettuna. Nauti pekonilla maustetut lihaisat lihapullat lohkoperunoiden kanssa.

pekonilihapullat

6. Raikkaammat lihapullat

Mikäli haluat erinomaisen vaihtoehdon ruokaisaan lihapullasalaattiin, lisää peruslihapulla taikinaan 1 tl sitruunan kuoriraastetta ja 2 tl mehua + ½ ruukkua sitruunabasilikaa + 100 g pehmeää ricottajuustoa tai raejuustoa.

sitruunaiset lihapullat

7. Hunajaiset lihapullat

Lihapullataikinaan joukkoon voi lisätä myös 100 g silputtuja herkkusieniä hunaja-voipaistettuna + ½ salaattifenkolia raastettuna + tuoreyrttiä maun mukaan. Maukas yhdistelmä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja perinteisen ruskean kastikkeen kanssa.

hunajaiset lihapullat

Näiden tapojen lisäksi vain mielikuvitus on rajana lihapullien maustamisessa. Resepti-sivultamme löydät lisää erilaisia ohjeita, kuten esimerkiksi kreikkalaiset lihapullat ja sweet & sour -lihapulliin sekä herkulliset lihapullat kermakastikkeessaJa suosittelemme myös kokeilemaan lihapullia pötköön pakatusta Kunnon naudan pihvijauhelihasta, joka nimestään huolimatta sopii erinomaisesti myös lihapulliin. Valmistamme nimittäin pihvijauhelihan hieman tavanomaista rasvaisemmista lihapaloista, minkä vuoksi siitä valmistetut pihvit ja lihapullat ovat erityisen meheviä.

Lisää tapoja maustaa lihapullat?

Lihapullat voi tuunata varmasti yhtä monella tavalla kuin on kokkejakin. Mikäli sinulla on jemmassa oikein herkullinen resepti, niin vinkkaa parhaista makuyhdistelmistä vaikkapa Facebook-sivuillamme.

 

kunnon jauheliha

Muita reseptejä