Siirry sisältöön
Lihapullat

Lihapullat

Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g

4

45min kokonaisaika

Helppo

Lihapullat maistuvat aina. Nämä erityisen maukkaat lihapullat tehdään Kunnon naudan jauhelihasta, jonka kehitimme nimenomaan suomalaisten suosikkiruokia silmällä pitäen. Korkeamman rasvapitoisuuden ansiosta lihapyörykät säilyttävät mehevyytensä, eivätkä kuivu liiaksi. Lisäksi Kunnon naudan jauheliha 20 % on valmistettu gm-vapaasta ja 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta naudanlihasta, jotta sinä voisit tehdä lihapullat ja muut suosikkiruokasi taatusti tuoreesta lihasta. Valmista taikina, paista lihapullat uunissa tai pannulla ja nauti!

Ainekset

Lihapullat
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g
  • 1 kpl sipulia
  • 1.5 dl ruokakermaa
  • 1 kpl kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl korppujauhoja, kaura- tai tattarihiutaleita
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 1 rkl öljyä

Ohje

Silppua kuorittu sipuli ja kuullota tai ruskista silppu pannussa voissa tai öljyssä.

Kaada neste kulhoon, lisää kananmuna ja hiutaleet tai jauhot hyvin sekoittaen. Lisää mausteet ja anna turvota 15 minuuttia.

Lisää sipulisilppu sekä jauheliha ja sekoita mureketaikina.

Annostele taikina lihapyöryköiksi kylmään veteen kastelulla ruokalusikalla tai pyöritä pulliksi öljytyin käsin.

Paista lihapullat kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja kypsiksi paistinpannussa.

Voit myös paistaa lihapullat uunissa 220 asteessa 10–12 minuuttia. Paistoajan pituus riippuu lihapullien koosta.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1116 kJ / 269 kcal 1674 kJ / 403 kcal
Rasva 20.3 g 30.5 g
- josta tyydyttynyttä 8.9 g 13.4 g
Hiilihydraatit 7.9 g 11.9 g
- josta sokereita 1.2 g 1.8 g
Proteiini 14 g 21 g
Ravintokuitu 0.5 g 0.8 g
Suola 1.1 g 1.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Helppo ruoka Lihapullat Suomalainen ruoka

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

MONTA tapaa saada uutta makua lihapulliin

Kunnon lihapullat syntyvät tietenkin Kunnon jauhelihasta. Uutta makua lihapulliin saa helposti mausteiden ja muiden lisukkeiden avulla. Oheiselle videolle kokosimme peräti seitsemän erilaista tapaa saada uutta makua lihapulliin.

Kokeiltuamme kaikki näitä yhdistelmiä täytyy todeta, että kaikilla oli kyllä puolensa. Voimme siis lämpimästi suositella niitä, mikäli kaipaat hieman vaihtelua perinteisiin lihapyöryköihin. Mukaan mahtuu niin tuttuja kuin hieman eksoottisempiakin makuyhdistelmiä. 

1. Helpot lihapullat

Sekoita valmiiseen lihapullataikinaan pari ruokalusikallista sinappia ja saman verran ketsuppia. Tarjoile esimerkiksi itse tehtyjen bataattiranskalaisten kanssa.

helpot lihapullat

2. Juustoiset lihapullat

Juuston ystävän kannattaa lisätä lihapulliin ruukullinen silputtua rucolaa + pieni punasipuli silputtuna + 100 g jääkaappikylmää Koskenlaskija-juustoa karkeaksi raastettuna. Kokeile lisukkeesi perunamuusia.

uutta makua lihapulliin

3. Tulisuutta arvostaville

Hieman mausteista potkua lihapullat saavat, kun taikinaan lisätään punainen chili tai vihreä jalapeno silputtuna + kolme valkosipulin kynttä murskattuna + pari desiä pakaste- tai säilykemaissia + 1 tl oreganoa. Nämä maistuvat riisin kanssa.

tuliset lihapullat

4. Välimerelliset lihapullat

Välimeren makuja lihapulliin saat lisäämälllä lihapullataikinaan rasian (60–70 g) ohutlehtistä pinaattia + 100 g fetajuustoa + ½ dl oliiviviipaleita + 1 tl hunajaa + ½ tl muskottipähkinää. Nämä lihapullat soveltuvat naposteltavaksi sellaisenaan vaikkapa illanistujaisiin.

kreikkalaistyyliset lihapullat

5. Pekoniset lihapullat

Lihapullia pekonilla, miksipä ei? Tarvitset 100 g Snellmanin Ylikypsää pekonia silputtuna ja rapeaksi muruksi paistettuna + 3 kevätsipulia silputtuna + omena karkeaksi raastettuna. Nauti pekonilla maustetut lihaisat lihapullat lohkoperunoiden kanssa.

pekonilihapullat

6. Raikkaammat lihapullat

Mikäli haluat erinomaisen vaihtoehdon ruokaisaan lihapullasalaattiin, lisää peruslihapulla taikinaan 1 tl sitruunan kuoriraastetta ja 2 tl mehua + ½ ruukkua sitruunabasilikaa + 100 g pehmeää ricottajuustoa tai raejuustoa.

sitruunaiset lihapullat

7. Hunajaiset lihapullat

Lihapullataikinaan joukkoon voi lisätä myös 100 g silputtuja herkkusieniä hunaja-voipaistettuna + ½ salaattifenkolia raastettuna + tuoreyrttiä maun mukaan. Maukas yhdistelmä esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja perinteisen ruskean kastikkeen kanssa.

hunajaiset lihapullat

Näiden tapojen lisäksi vain mielikuvitus on rajana lihapullien maustamisessa. Resepti-sivultamme löydät lisää erilaisia ohjeita, mm. italialaiset lihapullat, kreikkalaiset lihapullat sekä herkulliset lihapullat kermakastikkeessa. Ja suosittelemme myös kokeilemaan lihapullia pötköön pakatusta burgerjauhelihasta, joka nimestään huolimatta sopii erinomaisesti myös lihapulliin. Valmistamme nimittäin burgerjauhelihan hieman tavanomaista rasvaisemmista lihapaloista, minkä vuoksi siitä valmistetut pihvit ja lihapullat ovat erityisen meheviä.

Lisää tapoja maustaa lihapullat?

Lihapullat voi tuunata varmasti yhtä monella tavalla kuin on kokkejakin. Mikäli sinulla on jemmassa oikein herkullinen resepti, niin vinkkaa parhaista makuyhdistelmistä vaikkapa Facebook-sivuillamme.

kunnon jauheliha

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle