Lihapullat

Arvio 5 5:stä perustuen 1 asiakkaan arvotukseen.
Lihapullat

Lihapullat maistuvat aina. Nämä erityisen maukkaat lihapullat tehdään Kunnon täyteläisestä naudan jauhelihasta, jonka kehitimme nimenomaan suomalaisten suosikkiruokia silmällä pitäen. Korkeamman rasvapitoisuuden ansiosta lihapullat säilyttävät mehevyytensä, eivätkä kuivu liiaksi. Lisäksi Kunnon täyteläinen naudan jauheliha on valmistettu gm-vapaasta ja 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta naudanlihasta, jotta sinä voisit tehdä lihapullat ja muut suosikkiruokasi taatusti tuoreesta lihasta.

4

Ainekset

  • 400 g Kunnon täyteläinen naudan jauheliha 20 %
  • 1 sipuli
  • 1.5 dl kermaa, vettä tai kivennäisvettä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl kaura- tai tattarihiutaleita tai korppujauhoja
  • 1 tl jauhettua maustepippuria, mustapippuria tai valkopippuria
  • öljyä, voita tai margariinia paistamiseen

Tee näin

  1. Silppua kuorittu sipuli ja kuullota tai ruskista silppu pannussa voissa tai öljyssä. Kaada neste kulhoon, lisää kananmuna ja hiutaleet tai jauhot hyvin sekoittaen. Lisää mausteet ja anna turvota 15 minuuttia. Lisää sipulisilppu sekä jauheliha ja sekoita mureketaikina.
  2. Annostele taikina lihapulliksi kylmään veteen kastelulla ruokalusikalla tai pyöritä pulliksi öljytyin käsin. Paista lihapullat kauttaaltaan kauniin ruskeiksi ja kypsiksi paistinpannussa. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 220 asteessa 10–12 minuuttia. Paistoajan pituus riippuu lihapullien koosta.
  3. VINKKI: Paista taikina voidelluissa muffinipellin vuoissa pikkumurekkeina. Ripottele murekkeiden pinnalle juustoraastetta, silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja, kaprista, yrttisilppua, pähkinöitä tai siemensekoitusta ennen paistamista.

Vinkki!

Uutta makua lihapulliin!

Lihapullat voi maustaa monilla eri tavoin. Kokeile lisätä valmiiseen lihapullataikinaan vaikkapa jotain seuraavista:

  • Pari ruokalusikallista sinappia ja saman verran ketsuppia
  • Ruukku rucolaa tai wasabirucolaa + pieni punasipuli silputtuna + 100 g jääkaappikylmää Koskenlaskija-juustoa karkeaksi raastettuna
  • Punainen chili tai vihreä jalapeno silputtuna + kolme valkosipulin kynttä murskattuna + pari desiä pakaste- tai säilykemaissia + 1 tl oreganoa
  • Rasia (60–70 g) ohutlehtistä pinaattia + 100 g fetajuustoa + ½ dl oliiviviipaleita + 1 tl hunajaa + ½ tl muskottipähkinää
  • 100 g Snellman Pekonia silputtuna ja rapeaksi muruksi paistettuna + 3 kevätsipulia silputtuna + omena karkeaksi raastettuna
  • 1 tl sitruunan kuoriraastetta ja 2 tl mehua + ½ ruukkua sitruunabasilikaa + 100 g pehmeää ricottajuustoa tai raejuustoa
  • 100 g silputtuja (herkku)sieniä hunaja-voipaistettuna + ½ salaattifenkolia raastettuna + tuoreyrttiä maun mukaan
Kunnon jauheliha

”Mietittiin, että millaisesta jauhelihasta sitä itse tykkää laittaa ruokaa ja saatiin idea Kunnon jauhelihasta, joka tehdään pelkästään pakastamattomasta lihasta. Parasta tässä on se tuoreen lihan raikas maku ja tuoksu.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä