Köttbullar
45min
4
Lätt
Ingredienser
Köttbullar
- 1 pkt Snellman Malet kött av nöt 20 % 400 g
- 1 lök
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 dl skorpmjöl
- 1 tsk svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 msk olja
Instruktioner
Tärna den skalade löken och bryn löken i smör eller olja. Häll vätskan i skålen, tillsätt ägg och flingor eller mjöl, och blanda väl. Tillsätt kryddor och låt svälla i 15 minuter. Tillsätt löktärningarna och malet köttet.
Forma bullar av smeten med hjälp av en sked som doppats i vatten, eller med oljade händer. Stek köttbullarna i stekpanna tills de är vackert bruna, eller tillred i ugn på 220 grader i 10-12 minuter. Stektiden beror på köttbullarnas storlek.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 1116 kJ / 269 kcal | 1674 kJ / 403 kcal |
Fett | 20.3 g | 30.5 g |
- varav mättat fett | 8.9 g | 13.4 g |
Kolhydrat | 7.9 g | 11.9 g |
- varav sockerarter | 1.2 g | 1.8 g |
Protein | 14 g | 21 g |
Fiber | 0.5 g | 0.8 g |
Salt | 1.1 g | 1.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.