Sisilialaiset lihapyörykät ja porkkanapyree

Sisilialaiset lihapyörykät ja porkkanapyree

Lihapullat tuovat helppoudellaan arkeen iloa monessa perheessä. Maustamalla lihapullat sisilialaiseen tyyliin appelsiinin mehulla ja kuoriraasteella ja vaihtamalla perunamuussin raikkaaseen porkkanapyreeseen saat makua ja samalla lisäannoksen kasviksia lautaselle.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 45 min

Ainekset

Lihapyörykät
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • 1 kpl appelsiinin kuori ja mehu (noin 1 dl mehua)
  • 400 g Snellman sika-nautajauhelihaa
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl kananmuna
  • mustapippuria ja suolaa
  • öljyä
Porkkanapyree
  • 700 g porkkanoita
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • nokare voita
  • suolaa

Sisilialaiset lihapyörykät ja porkkanapyree — Ohje

Lihapyörykät
  1. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Lisää öljyä pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää lihaliemikuutio ja anna sulaa välillä sekoittaen. Kun sipulit ovat kypsiä, nosta pannu hellalta ja anna jäähtyä.
  2. Raasta appelsiinin kuoren oranssi osa ja purista mehu talteen. Mittaa ainekset isoon kulhoon ja sekoita massa tasaiseksi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Lihaliemikuutio ja parmesaani tuovat jo itsessään suolaisuutta pyöryköihin. Pyörittele massasta lihapullia.
  3. Paista kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi paistinpannulla. Voit myös kypsentää lihapullat uunissa 200 asteessa 10–20 minuuttia. Paistoajan pituus riippuu lihapullien koosta.
Porkkanapyree
  1. Laita vettä kattilaan ja mausta reilulla suolalla. Kuori ja pilko porkkanat kiekoiksi. Kuori valkosipulinkynsi. Lisää ainekset kattilaan ja anna kiehua 10–15 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat kypsiä.
  2. Ota talteen noin 1 dl keitinvettä. Laita porkkanat, voinokare ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja aja sileäksi pyreeksi. Lisää keitinvettä, jos pyree tuntuu liian paksulta. Mausta suolalla maun mukaan.
  3. Tarjoile lihapullat porkkanapyreen ja hienonnetun persiljan kanssa.
Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit