Sicilianska köttbullar med morotspuré

Sisilialaiset lihapyörykät ja porkkanapyree

Köttbullarnas lätthet är en räddning i många familjers vardag. Genom att ge dina köttbullar en siciliansk kryddning med saft och skal av en apelsin och genom att ersätta traditionell potatismos med en fräsch morotspuré får du dessutom passligt med frukt och grönsak in i din måltid!

Receptet är producerat av webbplatsen Satokausi.fi.

4 45 min

Ingredienser

Köttbullar
  • 1 dl skorpmjöl
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 st skalet och saften från en apelsin (ca 1 dl saft)
  • 400 g Snellman malet kött av gris och nöt
  • 1 lök
  • 1 buljongtärning
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • svartpeppar och salt
  • olja
Morotspuré
  • 700 g ekologiska morötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • en gnutta smör
  • salt

Sicilianska köttbullar med morotspuré — Gör så här

Köttbullar
  1. Finhacka lök och vitlök. Tillsätt olja i en stekpanna och sautera lökblandningen i några minuter. Tillsätt buljongtärningen och låt den lösa upp sig. När löken är redo lyfter du pannan åt sidan och låter svalna.
  2. Riv den orangea delen av apelsinens skal samt kläm ur och ta vara på saften. Fyll på övriga ingredienser i en skål och rör till en jämn massa. Krydda med svartpeppar och salt vi behov, du får sälta via löken och den rivna osten också. Rör ihop köttbullar av din färdiga massa.
  3. Stek bullarna vackert gyllenbruna på stekpanna. Du kan också tillreda köttbullarna i en 200-gradig ugn i 10-20 minuter, där tiden beror på storleken på dina bullar.
Morotspuré
  1. Häll vatten i en kastrull och salta rejält. Skala och hacka små puckar av moroten och skala också din vitlöksklyfta. Tillsätt ingredienserna i kastrullen och låt koka i 10-15 minuter tills morötterna mjuknat.
  2. Ta till vara ca 1 dl av spadet du använde för kokning. Sätt morötter, en gnutta smör och vitlöken i en beredare och kör ner till en jämn massa. Om din puré känns för tjock tillsätter du kokspad för att nå önskad konsistens. Krydda ännu vid behov med salt.
  3. Servera köttbullarna med puré och finhackad persilja.

Tips!

Spara tid med Snellmans Riktiga köttbullar som har en kötthalt på hisnande 95 procent utan några som helst tillsatser.

Jauheliha banner 02

Du myser
när vi inte fryser

Snellmans Riktigt malet kött är aldrig fruset, alltid färskt och 100-procent inhemskt kött från våra famijegårdar.

Det finns malet kött.

Och sen finns det Riktigt malet kött.

Rate

Dela

Kommentarer