Hoppa till innehållet
Sicilianska köttbullar med morotspuré

Sicilianska köttbullar med morotspuré

Malet kött av gris och nöt 23 % 400 g

4

45min tillagningstid | 45min total tid

Lätt

Köttbullarnas lätthet är en räddning i många familjers vardag. Genom att ge dina köttbullar en siciliansk kryddning med saft och skal av en apelsin och genom att ersätta traditionell potatismos med en fräsch morotspuré får du dessutom passligt med frukt och grönsak in i din måltid! Receptet är producerat av webbplatsen Satokausi.fi.

Ingredienser

Köttbullar
Morotspuré
  • 700 g morotter
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 msk smör
  • 1.5 tsk salt
  • 1 l vatten

Instruktioner

Köttbullar

Finhacka lök och vitlök. Tillsätt olja i en stekpanna och sautera lökblandningen i några minuter. Tillsätt buljongtärningen och låt den lösa upp sig. När löken är redo lyfter du pannan åt sidan och låter svalna.

Riv den orangea delen av apelsinens skal samt kläm ur och ta vara på saften. Fyll på övriga ingredienser i en skål och rör till en jämn massa. Krydda med svartpeppar och salt vi behov, du får sälta via löken och den rivna osten också. Rör ihop köttbullar av din färdiga massa.

Stek bullarna vackert gyllenbruna på stekpanna. Du kan också tillreda köttbullarna i en 200-gradig ugn i 10-20 minuter, där tiden beror på storleken på dina bullar.

Morotspuré

Häll vatten i en kastrull och salta rejält. Skala och hacka små puckar av moroten och skala också din vitlöksklyfta. Tillsätt ingredienserna i kastrullen och låt koka i 10-15 minuter tills morötterna mjuknat.

Ta till vara ca 1 dl av spadet du använde för kokning. Sätt morötter, en gnutta smör och vitlöken i en beredare och kör ner till en jämn massa. Om din puré känns för tjock tillsätter du kokspad för att nå önskad konsistens. Krydda ännu vid behov med salt.

Servera köttbullarna med puré och finhackad persilja.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 577 kJ / 139 kcal 2020 kJ / 485 kcal
Fett 9 g 31.4 g
- varav mättat fett 4.1 g 14.4 g
Kolhydrat 6.4 g 22.3 g
- varav sockerarter 3.5 g 12.2 g
Protein 7 g 25 g
Fiber 1.6 g 5.6 g
Salt 1 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan