
Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä
45min (josta aktiivista 25min)
6
Helppo
Ainekset
Pestomarinoitua porsaan ulkofile
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg
- 1 rkl voita paistamiseen
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl provencen yrttiseosta
Marinadi porsaan ulkofileelle
- 1 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl balsamicoa
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl dijon sinappia
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 4 rkl pestokastiketta
- 1 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
Ohje
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista fileen pinnat pannulla voissa. Mausta reilusti suolalla, pippurilla sekä yrttiseoksellla.
-
Kypsennä fileetä uunissa noin 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi, mutta jätä viipaleet riviksi fileen muotoon.
-
Sekoita marinadin ainekset, nosta viipaloitu filee sopivaan astiaan ja kaada marinadi sen päälle. Peitä kelmulla tai foliolla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
-
Tarjoa kylmänä vaikkapa perunasalaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 1143 kJ / 275 kcal | 2628 kJ / 633 kcal |
Rasva | 20.5 g | 47.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.8 g | 13.3 g |
Hiilihydraatit | 2.5 g | 5.7 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 5.3 g |
Proteiini | 19 g | 44 g |
Ravintokuitu | 0.2 g | 0.4 g |
Suola | 1.5 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.