Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä

Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä

Peston juuret johtavat aika lailla etelään, aina Pohjois-Italiaan saakka. Yhdistelemällä tämä fantastinen maustetahna maailman suomalaisimman possun ulkofileen kanssa saat aikaan maukkaan kokonaisuuden sekä arkeen että juhlaan.

Ainekset

  • 800 g Snellmanin maatiaispossun ulkofileetä
  • voita paistamiseen
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl Provencen yrttiseosta
Marinadi
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl balsamicoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl dijonsinappia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 3 rkl pestokastiketta
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä — Ohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista fileen pinnat pannulla voissa. Mausta reilusti suolalla, pippurilla sekä yrttiseoksellla.
  2. Kypsennä fileetä uunissa noin 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi, mutta jätä viipaleet riviksi fileen muotoon.
  3. Sekoita marinadin ainekset, nosta viipaloitu filee sopivaan astiaan ja kaada marinadi sen päälle. Peitä kelmulla tai foliolla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  4. Tarjoa kylmänä vaikkapa perunasalaatin kanssa.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit