Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä
Peston juuret johtavat aika lailla etelään, aina Pohjois-Italiaan saakka. Yhdistelemällä tämä fantastinen maustetahna maailman suomalaisimman possun ulkofileen kanssa saat aikaan maukkaan kokonaisuuden sekä arkeen että juhlaan.
45 min
Ainekset
-
- 800 g Snellmanin maatiaispossun ulkofileetä
- voita paistamiseen
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
- Marinadi
-
- 1 dl oliiviöljyä
- 1/2 dl balsamicoa
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl dijonsinappia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 3 rkl pestokastiketta
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä — Ohje
-
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista fileen pinnat pannulla voissa. Mausta reilusti suolalla, pippurilla sekä yrttiseoksellla.
- Kypsennä fileetä uunissa noin 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi, mutta jätä viipaleet riviksi fileen muotoon.
- Sekoita marinadin ainekset, nosta viipaloitu filee sopivaan astiaan ja kaada marinadi sen päälle. Peitä kelmulla tai foliolla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Tarjoa kylmänä vaikkapa perunasalaatin kanssa.
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä