Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä
6
25min työaika + 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pestomarinoitua porsaan ulkofile
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun ulkofilee n. 1,3 kg
- 1 rkl voita paistamiseen
- 2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl provencen yrttiseosta
Marinadi porsaan ulkofileelle
- 1 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl balsamicoa
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl dijon sinappia
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 4 rkl pestokastiketta
- 1 kpl sitruunan raastettu kuori ja mehu
Ohje
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista fileen pinnat pannulla voissa. Mausta reilusti suolalla, pippurilla sekä yrttiseoksellla.
Kypsennä fileetä uunissa noin 20 minuuttia. Anna lihan jäähtyä ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi, mutta jätä viipaleet riviksi fileen muotoon.
Sekoita marinadin ainekset, nosta viipaloitu filee sopivaan astiaan ja kaada marinadi sen päälle. Peitä kelmulla tai foliolla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tarjoa kylmänä vaikkapa perunasalaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 1143 kJ / 275 kcal | 2628 kJ / 633 kcal |
Rasva | 20.5 g | 47.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.8 g | 13.3 g |
Hiilihydraatit | 2.5 g | 5.7 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 5.3 g |
Proteiini | 19 g | 44 g |
Ravintokuitu | 0.2 g | 0.4 g |
Suola | 1.5 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.