Pestomarinerad ytterfilé av lantgris

Pestomarinoitua porsaan ulkofileetä

Peston har sina rötter i norra Italien och kombinerar du denna mångsidiga kryddsmet med världens finskaste gris får du en smakupplevelse som fungerar till både vardag som fest.

Ingredienser

  • 800 g Ytterfile extra av lantgris
  • smör till steknig
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 msk Provence kryddblandning
Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamico
  • 1 msk honung
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 3 msk grön pesto
  • 1 citron med saft och skal

Pestomarinerad ytterfilé av lantgris — Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Ge din ytterfilé färg på stekpannan. Krydda frikostigt med salt, peppar och örtblandning.
  2. Låt filén vila i ugn cirka 20 minuter. Ta ur ugnen, låt svalna och skär den i tunna skivor, men låt skivorna ligga i rad.
  3. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Placera din skivade filé i en passlig form och häll marinaden över. Täck in med folie och låt köttet ta smak i kylskåp till följande dag.
  4. Servera kall med till exempel potatissallad.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer