Pestomarinerad ytterfilé av lantgris
45min (varav 25min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Pestomarinerad ytterfilé av lantgris
- 1 pkt Snellman Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg
- 1 msk smör
- 2 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 msk provence örtmix
Marinad
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl balsamico
- 1 msk honung
- 2 tsk dijon- senap
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 4 msk pestosås
- 1 skal och saft av en citron
Instruktioner
Pestomarinerad ytterfilé av lantgris
Värm ugnen till 175 grader. Ge din ytterfilé färg på stekpannan. Krydda frikostigt med salt, peppar och örtblandning.
Låt filén vila i ugn cirka 20 minuter. Ta ur ugnen, låt svalna och skär den i tunna skivor, men låt skivorna ligga i rad.
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Placera din skivade filé i en passlig form och häll marinaden över. Täck in med folie och låt köttet ta smak i kylskåp till följande dag.
Servera kall med till exempel potatissallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 230 g | |
---|---|---|
Energi | 1143 kJ / 275 kcal | 2628 kJ / 633 kcal |
Fett | 20.5 g | 47.3 g |
- varav mättat fett | 5.8 g | 13.3 g |
Kolhydrat | 2.5 g | 5.7 g |
- varav sockerarter | 2.3 g | 5.3 g |
Protein | 19 g | 44 g |
Fiber | 0.2 g | 0.4 g |
Salt | 1.5 g | 3.5 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.