Pestomarinerad ytterfilé av lantgris
Peston har sina rötter i norra Italien och kombinerar du denna mångsidiga kryddsmet med världens finskaste gris får du en smakupplevelse som fungerar till både vardag som fest.
Ingredienser
-
- 800 g Ytterfile extra av lantgris
- smör till steknig
- 2 tsk salt
- 1 tsk krossad svartpeppar
- 1 msk Provence kryddblandning
- Marinad
-
- 1 dl olivolja
- 1/2 dl balsamico
- 1 msk honung
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 3 msk grön pesto
- 1 citron med saft och skal
Pestomarinerad ytterfilé av lantgris — Gör så här
-
- Värm ugnen till 175 grader. Ge din ytterfilé färg på stekpannan. Krydda frikostigt med salt, peppar och örtblandning.
- Låt filén vila i ugn cirka 20 minuter. Ta ur ugnen, låt svalna och skär den i tunna skivor, men låt skivorna ligga i rad.
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Placera din skivade filé i en passlig form och häll marinaden över. Täck in med folie och låt köttet ta smak i kylskåp till följande dag.
- Servera kall med till exempel potatissallad.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare