Hoppa till innehållet
Pestomarinerad ytterfilé av lantgris

Pestomarinerad ytterfilé av lantgris

Ytterfilé av lantgris ca 1,3 kg

45min (varav 25min aktiv)

6

Lätt

Peston har sina rötter i norra Italien och kombinerar du denna mångsidiga kryddsmet med världens finskaste gris får du en smakupplevelse som fungerar till både vardag som fest.

Ingredienser

Pestomarinerad ytterfilé av lantgris
Marinad
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamico
  • 1 msk honung
  • 2 tsk dijon- senap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk pestosås
  • 1 skal och saft av en citron

Instruktioner

Pestomarinerad ytterfilé av lantgris

Värm ugnen till 175 grader. Ge din ytterfilé färg på stekpannan. Krydda frikostigt med salt, peppar och örtblandning.

Låt filén vila i ugn cirka 20 minuter. Ta ur ugnen, låt svalna och skär den i tunna skivor, men låt skivorna ligga i rad.

Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Placera din skivade filé i en passlig form och häll marinaden över. Täck in med folie och låt köttet ta smak i kylskåp till följande dag.

Servera kall med till exempel potatissallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 230 g
Energi 1143 kJ / 275 kcal 2628 kJ / 633 kcal
Fett 20.5 g 47.3 g
- varav mättat fett 5.8 g 13.3 g
Kolhydrat 2.5 g 5.7 g
- varav sockerarter 2.3 g 5.3 g
Protein 19 g 44 g
Fiber 0.2 g 0.4 g
Salt 1.5 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan