Porsaan uunifilee ja uunivihannekset
Porsaan uunifileen valmistamiseen menee hetki, mutta lihan kypsyessä ehdit tehdä muita hommia tai käydä vaikka happihyppelyllä. Mehevä possun uunifilee on erinomainen ruoka niin juhlaan kuin arkipyhään. Herkulliset uunivihannekset kruunaavat koko komeuden. Tämän maistuvan annoksen haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen.
8
180 min
Ainekset
-
- 1 Maatiaispossun maustettu uunifilee
- Uunivihannekset
-
- 1 bataatti
- 2 porkkanaa
- 1 paprika
- 2 punasipulia
- 2 lanttua
- 8 valkoispulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl soijaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 1 ripaus suolaa
Porsaan uunifilee ja uunivihannekset — Ohje
-
- Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistoa.
- Työnnä paistomittari lihaan. Paista porsaan uunifilettä uunissa 125 asteessa (paistopussissa) rasvapuoli ylöspäin n. 2 tuntia. Kun mittari näyttää 80 °C, liha on kypsä.
- Paloittele vihannekset suurehkoiksi kuutioiksi. Ripottele päälle oliiviöljyä, soijaa, mustapippuria ja suolaa.
- Paista uunissa 220 asteessa noin 25 minuuttia kuutioiden koosta riippuen.
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä