Porsaan uunifilee ja uunivihannekset

Porsaan uunifilee ja uunivihannekset

Porsaan uunifileen valmistamiseen menee hetki, mutta lihan kypsyessä ehdit tehdä muita hommia tai käydä vaikka happihyppelyllä. Mehevä possun uunifilee on erinomainen ruoka niin juhlaan kuin arkipyhään. Herkulliset uunivihannekset kruunaavat koko komeuden. Tämän maistuvan annoksen haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen.

8 180 min

Ainekset

  • 1 Maatiaispossun maustettu uunifilee
Uunivihannekset
  • 1 bataatti
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 2 punasipulia
  • 2 lanttua
  • 8 valkoispulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 ripaus suolaa

Porsaan uunifilee ja uunivihannekset — Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistoa.
  2. Työnnä paistomittari lihaan. Paista porsaan uunifilettä uunissa 125 asteessa (paistopussissa) rasvapuoli ylöspäin n. 2 tuntia. Kun mittari näyttää 80 °C, liha on kypsä.
  3. Paloittele vihannekset suurehkoiksi kuutioiksi. Ripottele päälle oliiviöljyä, soijaa, mustapippuria ja suolaa.
  4. Paista uunissa 220 asteessa noin 25 minuuttia kuutioiden koosta riippuen.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä