
Porsaan uunifilee ja uunivihannekset
8
3t työaika | 3t kokonaisaika
Keskitaso
Porsaan uunifileen valmistamiseen menee hetki, mutta lihan kypsyessä ehdit tehdä muita hommia tai käydä vaikka happihyppelyllä. Mehevä possun uunifilee on erinomainen ruoka niin juhlaan kuin arkipyhään. Herkulliset uunivihannekset kruunaavat koko komeuden. Tämän maistuvan annoksen haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen.
Ainekset
Porsaan uunifilee ja uunivihannekset
Uunivihannekset
- 1 kpl bataattia
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl suippopaprikarenkaita koristeluun
- 2 kpl punasipulia
- 2 kpl lanttua
- 8 kpl valkosipulinkynttä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 kpl ripaus suolaa
Ohje
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistoa.
Työnnä paistomittari lihaan. Paista porsaan uunifilettä uunissa 125 asteessa (paistopussissa) rasvapuoli ylöspäin n. 2 tuntia. Kun mittari näyttää 80 °C, liha on kypsä.
Paloittele vihannekset suurehkoiksi kuutioiksi. Ripottele päälle oliiviöljyä, soijaa, mustapippuria ja suolaa.
Paista uunissa 220 asteessa noin 25 minuuttia kuutioiden koosta riippuen.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 1126 kJ / 272 kcal | 2477 kJ / 598 kcal |
Rasva | 22.2 g | 48.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.2 g | 15.7 g |
Hiilihydraatit | 4.6 g | 10.1 g |
- josta sokereita | 3.1 g | 6.8 g |
Proteiini | 13 g | 28 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 3.6 g |
Suola | 1.5 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.