Kinkku-parsakukkaset

Kinkku-parsakukkaset 1

Kinkku-parsakukkaset on kaunis, värikäs ja maistuva alkuruoka esimerkiksi pääsiäispöytään. Jos kerta näin nätin annoksen on saanut aikaiseksi, niin voihan sen toki tuoda ruokapöytään myös useamminkin. Nauti joko alkuruokana tai pikkupurtavana.

6

Ainekset

  • 2 rs Ohuen ohut ylikypsä palvikinkku
  • 2 kananmunaa
  • 60 g ruohosipulituorejuustoa
  • 60 g fetajuustoa
  • 4 vihreää tankoparsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 0.25 dl tuoreyrtin lehtiä silputtuna
  • 1 rs karhunvadelmia (n. 18 kpl, koristeluun)
  • syötäviä kukkia tai tuoreyrtin lehtiä, esim. minttu (koristeluun)
  • vettä, suolaa, ripaus sokeria

Kinkku-parsakukkaset — Ohje

  1. Keitä kahdeksan minuutin munat. Jäähdytä kylmällä juoksevalla vedellä, kuori ja hienonna muruksi.
  2. Sekoita tuorejuusto ja hienonnettu feta. Huuhdo parsat, leikkaa tyven puumainen kantaosa pois. Leikkaa parsat pitkiksi lastuiksi nupusta tyveen päin juustohöylällä vetäen.
  3. Laita parsalastut laakeaan paistinpannuun, lisää tilkka vettä, hiukan suolaa ja ripaus sokeria pannuun ja kiehauta lastut. Jäähdytä. Jos mahdollista, kaada lastut jäiden päälle välittömästi kiehauttamisen jälkeen.
  4. Ota lautaset ja taittele kinkkuleikkeleestä kukkanen lautaselle. Pyöräytä juustoseoksesta mykiö kukkasen keskelle ja ripottele tuoreyrttiä päälle.
  5. Kieputtele parsalastut ympärille, ripottele munasilppua lautaselle ja koristele karhunvadelmilla sekä syötävillä kukilla tai yrtinlehdillä. Tarjoa alkuruokana esimerkiksi pääsiäispöydässä.
Leikkeleet-Ohuen-ohuet-leikkeleet

“Me tuotiin nämä ohuen ohuet leikkeleet ensimmäisenä markkinoille 2000 -luvun alussa. Kaikissa meidän ohuen ohuissa leikkeleissä on korkea lihapitoisuus, yli 80 %. Kaikki savustetut leikkeleet savustetaan aidolla leppäsavulla. Siivut on taitettu ja aseteltu pakkaukseen limittäin, jonka ansiosta ne irtoavat toisistaan helposti. Näissä on aidosti ohuet siivut. Missään Snellmanin tuotteissa ei käytetä natriumglutamaattia eikä kamaraa ja me tehdään ne 100 % suomalaisesta lihasta. Näissä on erittäin tasianen väri, eikä näissä ole liikaa sattumia. Siipikarjatuotteissa on erittäin vähän lisäaineita ja kokolihaleikkeleet ovat todella proteiinipitoisia.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit