Hoppa till innehållet
Rosetter av skinka och sparris

Rosetter av skinka och sparris

Tunn tunn extramör palvad skinka 270 g

6

30min total tid

Lätt

En både vacker, färgglad och god förrätt för påskens dukningar. Fast om den blir precis så lyckad som vi vet att den kan, varför begränsa sig till bara en tid på året, liksom?

Ingredienser

Rosetter av skinka och sparris
  • 2 pkt Snellman Tunn tunn extramör palvad skinka 270 g
  • 2 ägg
  • 60 g Färskost
  • 60 g fetaost
  • 2 sparris
  • 1 msk olivolja
  • 1 svartpeppar från kvarn
  • 0.25 dl färska örter, hackade
  • 1 ask björnbär
  • 1 tsk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 en nypa socker
  • 0.5 dl ätbara blommor eller örter

Instruktioner

Koka ägg i åtta minuter. Låt svalna, skala och smula. Blanda ihop färskosten och finhackad fetaost.

Skölj sparrisen och skär av roten. Gör långa strimlor av sparrisen med hjälp av osthyvel.

Sätt strimlorna i en låg stekpanna, lägg i lite vatten, salt och socker och koka upp. Låt svalna av, om möjligt, häll strimlorna på is direkt efter att blandningen kokat.

Ta en tallrik och vik ihop rosetter av skinkskivorna på tallriken. Sätt en klick ostblandning i mitten av skinkrosetten och strö färska örter överst.

Slingra ner sparrisstrimlorna runt rosetten, strö ut äggsmulor och dekorera med björnbär och ätbara blommor. Titta noga på bilden om instruktionerna känns lite flummiga.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 140 g
Energi 671 kJ / 161 kcal 939 kJ / 225 kcal
Fett 9 g 12.6 g
- varav mättat fett 3.7 g 5.2 g
Kolhydrat 2.5 g 3.5 g
- varav sockerarter 0.9 g 1.2 g
Protein 17 g 23 g
Fiber 0.8 g 1.1 g
Salt 1.9 g 2.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan