Rosetter av skinka och sparris

Rosetter med skinka och sparris

En både vacker, färgglad och god förrätt för påskens dukningar. Fast om den blir precis så lyckad som vi vet att den kan, varför begränsa sig till bara en tid på året, liksom?

6

Ingredienser

  • 2 askar Tunntunn extramör palvad skinka
  • 2 st ägg
  • 60 g färskost med gräslökssmak
  • 60 g fetaost
  • 4 st stänger sparris
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar ur kvarn
  • 0.25 dl hackade färska örtblad
  • 1 ask björnbär (ca. 18 st) för dekorering
  • ätbara blommor eller örter
  • vatten, salt och en nypa socker

Rosetter av skinka och sparris — Gör så här

  1. Koka ägg i åtta minuter. Låt svalna, skala och smula. Blanda ihop färskosten och finhackad fetaost.
  2. Skölj sparrisen och skär av roten. Gör långa strimlor av sparrisen med hjälp av osthyvel.
  3. Sätt strimlorna i en låg stekpanna, lägg i lite vatten, salt och socker och koka upp. Låt svalna av, om möjligt, häll strimlorna på is direkt efter att blandningen kokat.
  4. Ta en tallrik och vik ihop rosetter av skinkskivorna på tallriken. Sätt en klick ostblandning i mitten av skinkrosetten och strö färska örter överst.
  5. Slingra ner sparrisstrimlorna runt rosetten, strö ut äggsmulor och dekorera med björnbär och ätbara blommor. Titta noga på bilden om instruktionerna känns lite flummiga.
  6. Den perfekta förrätten är klar!
Palagg-Tuntunna helköttsuppskärningar

”Vi var först med att introducera tunntunna pålägg på marknaden i början av 2000-talet. Alla våra tunntunna pålägg har hög kötthalt, över 80 %. De rökta tunntunna påläggen röks med äkta alspån. Skivorna är vikta och radade i förpackningarna så att de enkelt lossnar från varandra. Det här är äkta tunntunna skivor.

Natriumglutamat används inte i någon av Snellmans produkter, inte heller svål. Vi tillverkar våra produkter av 100 % finländskt kött. Våra pålägg är jämna i färgen och skiljer inte mycket från skiva till skiva i utseende. I fjäderfäprodukterna är det ytterst få tillsatsämnen och helköttspåläggen är rika på protein.”

Kai, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer