Siirry sisältöön
Yhden pellin pääsiäispossu

Yhden pellin pääsiäispossu

5

30min työaika | 1t 20min kokonaisaika

Helppo

Pääsiäinen on ruokajuhla parhaimmillaan! Raikkaita kevään makuja ilman liian tiukkoja raameja. Yhden pellin pääsiäispossussa Maatiaispossun ohuet kasslerpihvit paahdetaan uunissa mehevien bataattilohkojen kera, ja koko komeus tarjoillaan herkullisen yrttiöljyn ja raikkaan limehummuksen kera.

Ainekset

Yrttiöljy
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 2 kpl ruukkua tuoreita yrttejä (esim. persiljaa, ruohosipulia tai minttua)
Paahdetut bataatit
  • 2 kpl bataattia
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Limehummus
  • 400 g säilyke kikherneitä
  • 1 kpl limeä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tahinia
  • 0.5 tl juustokuminaa
  • 0.3 tl cayennepippuria
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.3 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Ohje

Valmista limehummus. Valuta kikherneet, raasta limen kuori ja purista sen mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Soseuta kikherneet, valkosipuli, mausteet, limen kuori sekä mehu ja tahini tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi öljyä ohuena nauhana, kunnes olet tyytyväinen hummuksen koostumukseen.

Valmista yrttiöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili ja yrtit. Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin sauvasekoittimella. Käytä puolet yrttiöljystä kasslerpihvien maustamiseen ja säästä puolet annoksen kastikkeeksi.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Lohko kuorelliset bataatit ja laita leivinpaperilla peitetylle pellille. Pirskottele päälle öljy sekä mausteet ja sekoita. Paahda bataatteja uunissa, kunnes ne ovat pehmenneet ja ruskistuneet, noin 30–40 minuuttia.

Mausta possupihvit yrttiöljyllä ja lisää ne pellille bataattien kanssa. Paista 7–10 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä. Voit halutessasi käyttää myös grillivastusta.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 240 g
Energia 1375 kJ / 333 kcal 3301 kJ / 799 kcal
Rasva 30.3 g 72.7 g
- josta tyydyttynyttä 1.9 g 4.6 g
Hiilihydraatit 10.1 g 24.3 g
- josta sokereita 1.5 g 3.5 g
Proteiini 4 g 10 g
Ravintokuitu 3 g 7.3 g
Suola 0.8 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kevät Pääsiäinen Satokausiresepti

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle