Yhden pellin pääsiäispossu
1h 20min (josta aktiivista 30min)
5
Helppo
Ainekset
Yrttiöljy
- 2 dl punaviinietikkaa
- 2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista chiliä
- 2 kpl ruukkua tuoreita yrttejä (esim. persiljaa, ruohosipulia tai minttua)
Paahdetut bataatit
- 2 kpl bataattia
- 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Limehummus
- 400 g säilyke kikherneitä
- 1 kpl limeä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl tahinia
- 0.5 tl juustokuminaa
- 0.3 tl cayennepippuria
- 0.5 tl suolaa
- 0.3 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Ohje
Valmista limehummus. Valuta kikherneet, raasta limen kuori ja purista sen mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Soseuta kikherneet, valkosipuli, mausteet, limen kuori sekä mehu ja tahini tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi öljyä ohuena nauhana, kunnes olet tyytyväinen hummuksen koostumukseen.
Valmista yrttiöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili ja yrtit. Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin sauvasekoittimella. Käytä puolet yrttiöljystä kasslerpihvien maustamiseen ja säästä puolet annoksen kastikkeeksi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Lohko kuorelliset bataatit ja laita leivinpaperilla peitetylle pellille. Pirskottele päälle öljy sekä mausteet ja sekoita. Paahda bataatteja uunissa, kunnes ne ovat pehmenneet ja ruskistuneet, noin 30–40 minuuttia.
Mausta possupihvit yrttiöljyllä ja lisää ne pellille bataattien kanssa. Paista 7–10 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä. Voit halutessasi käyttää myös grillivastusta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 1767 kJ / 427 kcal | 4241 kJ / 1025 kcal |
Rasva | 36.5 g | 87.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 9.8 g |
Hiilihydraatit | 10.1 g | 24.3 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 3.5 g |
Proteiini | 12 g | 28 g |
Ravintokuitu | 3 g | 7.3 g |
Suola | 0.8 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.