Siirry sisältöön
Fenkoli-uunirisotto ja entrecote

Fenkoli-uunirisotto ja entrecote

Naudan entrecote 2 kpl 400 g

1h 15min (josta aktiivista 20min)

4

Keskitaso

Tässä reseptissä aromikas fenkoli yhdistyy, riisin, mascarponen ja parmesaanin kanssa täyteläiseksi uunirisotoksi, joka valmistuu vaivattomasti. Annoksen kruunaavat mehukkaat entrecôte-pihvit, joiden pinta paistetaan rapeaksi ja maku viimeistellään valkosipulilla, timjamilla ja sitruunalla. Täydellinen valinta, kun haluat valmistaa jotain erityisen herkullista!

Ainekset

Risotto
  • 1 kpl iso fenkoli (n. 350 g )
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 dl risottoriisiä
  • 0.3 tl suolaa
  • 0.3 tl mustapippuria
  • 2 kpl sitruunaa
  • 7 dl kanalientä
  • 100 g parmesaani juustoa
  • 250 g mascarponejuustoa
Lisäksi

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.

  2. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja hienonna fenkoli. Kuori ja hienonna 4 valkosipulinkynttä. Säästä puolet valkosipulista pihvin paistamiseen.

  3. Pese yksi sitruuna ja raasta sen kuori. Halkaise sitruuna ja purista mehu.

  4. Raasta 100 g parmesanjuustoa, säästä hieman viimeistelyyn.

  5. Siirrä hienonnettu fenkoli ja puolet valkosipulista uunivuokaan (25 x 30 cm). Mittaa päälle ½ dl oliiviöljyä, 2 dl risottoriisiä, ¼ tl suolaa ja ¼ tl mustapippuria. Sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  6. Kuumenna 7 dl kanalientä kiehuvaksi (tai vettä ja 2 kanaliemikuutiota).

  7. Ota vuoka uunista ja lisää kanaliemi, 250 g mascarponejuustoa, sitruunan mehu ja kuori sekä raastettu parmesaanijuusto. Sekoita hyvin. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 35 minuuttia.

  8. Sekoita risottoa kypsennyksen puolivälissä.

  9. Kuumenna pannulla öljy, voi, loput hienonnetusta valkosipulista ja muutama timjamin oksa. Lisää naudan entrecotepihvit pannulle.

  10. Paista pihvejä noin 1,5uju–2,5 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna lihan levätä folion alla kunnes risotto on kypsää.

  11. Halkaise ja viipaloi sitruuna. Hienonna loput timjamista.

  12. Viipaloi pihvit.

  13. Nosta lihat risoton päälle. Viimeistele parmesanilla, timjamilla ja sitruunaviipaleilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 802 kJ / 193 kcal 3610 kJ / 869 kcal
Rasva 13.7 g 61.8 g
- josta tyydyttynyttä 6.9 g 31.1 g
Hiilihydraatit 8.5 g 38.4 g
- josta sokereita 1.1 g 5.1 g
Proteiini 8 g 35 g
Ravintokuitu 1.1 g 4.8 g
Suola 1 g 4.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tässä reseptissä aromikas fenkoli yhdistyy, riisin, mascarponen ja parmesaanin kanssa täyteläiseksi uunirisotoksi, joka valmistuu vaivattomasti. Annoksen kruunaavat mehukkaat entrecôte-pihvit, joiden pinta paistetaan rapeaksi ja maku viimeistellään valkosipulilla, timjamilla ja sitruunalla. Täydellinen valinta, kun haluat valmistaa jotain erityisen herkullista!

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle