
Fenkoli-uunirisotto ja entrecote
1h 15min (josta aktiivista 20min)
4
Keskitaso
Ainekset
Risotto
- 1 kpl iso fenkoli (n. 350 g )
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 dl risottoriisiä
- 0.3 tl suolaa
- 0.3 tl mustapippuria
- 2 kpl sitruunaa
- 7 dl kanalientä
- 100 g parmesaani juustoa
- 250 g mascarponejuustoa
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Naudan entrecote 2 kpl 400 g
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 rkl voita paistamiseen
- 0.2 kpl ruukkua timjamia
- 0.5 tl sormisuolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
-
Ota liha huoneenlämpöön 1 tunti ennen valmistusta.
-
Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja hienonna fenkoli. Kuori ja hienonna 4 valkosipulinkynttä. Säästä puolet valkosipulista pihvin paistamiseen.
-
Pese yksi sitruuna ja raasta sen kuori. Halkaise sitruuna ja purista mehu.
-
Raasta 100 g parmesanjuustoa, säästä hieman viimeistelyyn.
-
Siirrä hienonnettu fenkoli ja puolet valkosipulista uunivuokaan (25 x 30 cm). Mittaa päälle ½ dl oliiviöljyä, 2 dl risottoriisiä, ¼ tl suolaa ja ¼ tl mustapippuria. Sekoita hyvin. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
-
Kuumenna 7 dl kanalientä kiehuvaksi (tai vettä ja 2 kanaliemikuutiota).
-
Ota vuoka uunista ja lisää kanaliemi, 250 g mascarponejuustoa, sitruunan mehu ja kuori sekä raastettu parmesaanijuusto. Sekoita hyvin. Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 35 minuuttia.
-
Sekoita risottoa kypsennyksen puolivälissä.
-
Kuumenna pannulla öljy, voi, loput hienonnetusta valkosipulista ja muutama timjamin oksa. Lisää naudan entrecotepihvit pannulle.
-
Paista pihvejä noin 1,5uju–2,5 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna lihan levätä folion alla kunnes risotto on kypsää.
-
Halkaise ja viipaloi sitruuna. Hienonna loput timjamista.
-
Viipaloi pihvit.
-
Nosta lihat risoton päälle. Viimeistele parmesanilla, timjamilla ja sitruunaviipaleilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 802 kJ / 193 kcal | 3610 kJ / 869 kcal |
Rasva | 13.7 g | 61.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.9 g | 31.1 g |
Hiilihydraatit | 8.5 g | 38.4 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 5.1 g |
Proteiini | 8 g | 35 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 4.8 g |
Suola | 1 g | 4.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.