
Savukinkkupannari
1h 15min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Superior savukinkku 180 g
- 2 kpl puoliveriappelsiinia
- 1 kpl suippopaprikaa
- 7 dl maitoa
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 4 kpl kananmunaa
- 1 dl juustoraastetta
- 2 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Ohje
- Raasta yhden puoliveriappelsiinin kuori ja purista mehu. Yhdistä puristettu mehu ja maito, jotta saat yhteensä 8 dl nestettä. Sekoita kulhossa appelsiinin mehu ja raastettu kuori, maito, kananmunat, juustoraaste, öljy, jauhot ja mausteet. Anna turvota 30 minuuttia.
- Leikkaa suippopaprika renkaiksi ja kuutioi savukinkkuviipaleet. Kuori toinen appelsiini veitsellä ja leikkaa hedelmäliha puolikuun muotoisiksi viipaleiksi.
- Kaada turvonnut pannaritaikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele päälle kuutioidut kinkkuviipaleet, paprikakiekot ja appelsiiniviipaleet.
- Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 30–40 minuuttia.
Vinkkejä
Tarjoile kinkkupannarin kanssa puoliveriappelsiini-fenkolisalaattia. Saat salaatista erityisen maukkaan pirskottelemalla sen päälle hieman omenasiiderietikkaa. Sekoita salaatin joukkoon myös yrttejä, rucolaa tai salaatinversoja.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 641 kJ / 153 kcal | 2564 kJ / 610 kcal |
Rasva | 5.3 g | 21 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.6 g | 6.4 g |
Hiilihydraatit | 17 g | 67.8 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 14.5 g |
Proteiini | 9 g | 35 g |
Ravintokuitu | 1 g | 4 g |
Suola | 0.6 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.