Savukinkkupannari
1h 15min (josta aktiivista 15min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Superior savukinkku 180 g
- 2 kpl puoliveriappelsiinia
- 1 kpl suippopaprikaa
- 7 dl maitoa
- 4.5 dl vehnäjauhoja
- 4 kpl kananmunaa
- 1 dl juustoraastetta
- 2 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Ohje
Raasta yhden puoliveriappelsiinin kuori ja purista mehu. Yhdistä puristettu mehu ja maito, jotta saat yhteensä 8 dl nestettä. Sekoita kulhossa appelsiinin mehu ja raastettu kuori, maito, kananmunat, juustoraaste, öljy, jauhot ja mausteet. Anna turvota 30 minuuttia.
Leikkaa suippopaprika renkaiksi ja kuutioi savukinkkuviipaleet. Kuori toinen appelsiini veitsellä ja leikkaa hedelmäliha puolikuun muotoisiksi viipaleiksi.
Kaada turvonnut pannaritaikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele päälle kuutioidut kinkkuviipaleet, paprikakiekot ja appelsiiniviipaleet.
Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 30–40 minuuttia.
Vinkkejä
Tarjoile kinkkupannarin kanssa puoliveriappelsiini-fenkolisalaattia. Saat salaatista erityisen maukkaan pirskottelemalla sen päälle hieman omenasiiderietikkaa. Sekoita salaatin joukkoon myös yrttejä, rucolaa tai salaatinversoja.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 641 kJ / 153 kcal | 2564 kJ / 610 kcal |
Rasva | 5.3 g | 21 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.6 g | 6.4 g |
Hiilihydraatit | 17 g | 67.8 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 14.5 g |
Proteiini | 9 g | 35 g |
Ravintokuitu | 1 g | 4 g |
Suola | 0.5 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.