Hoppa till innehållet
Suverän pannkaka med rökt skinka

Suverän pannkaka med rökt skinka

Superior rökt skinka 180 g

4

15min tillagningstid | 1h 15min total tid

Lätt

En välsmakande pannkaka utgör ett alldeles underbart alternativ för frukost eller mellanmål. Snellmans Superior rökta skinka med saftig halvblodsapelsin och paprika är hur gott som helst. Tillsammans med en fräsch sallad har du fixat åt dig en hel måltid med läckerhet!

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Superior rökt skinka 180 g
  • 2 halvblodsapelsin
  • 1 spetsig paprikor
  • 7 dl mjölk
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Instruktioner

Riv skalet av en halvblodsapelsin och kläm ur saften. Kombinerat med mjölken får du ungefär 8 dl vätska. Rör ihop i en skål apelsinsaft och rivet skal, mjölk, ägg, riven ost, olja, mjöl och kryddor. Låt svälla i 30 minuter.

Skär den spetsiga paprikan till ringar och tärna skinkskivorna. Skala den andra halvblodapelsinen med kniv och skär halvmåneformade skivor av fruktköttet.

Häll den svullna pannkaksmeten i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Strimla över skinkan, paprikan och apelsinskivorna.

Grädda i 200 grader tills den är färdig och gyllenbrun, ca. 30-40 minuter.

Tips

Severa pannkakan med en sallad på halvblodsapelsin och fänkål. Salladen blir exceptionellt läcker om du häller lite äppelcidervinäger överst. Blanda också i örter, rucola eller sallasblad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 641 kJ / 153 kcal 2564 kJ / 610 kcal
Fett 5.3 g 21 g
- varav mättat fett 1.6 g 6.4 g
Kolhydrat 17 g 67.8 g
- varav sockerarter 3.6 g 14.5 g
Protein 9 g 35 g
Fiber 1 g 4 g
Salt 0.5 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan