Paahtopaisti uunissa
Paahtopaisti terminä voi viitata sekä naudan tiettyyn ruhonosaan että ruokalajiin. Tässä reseptissä valmistetuu murea paahtopaisti uunissa paahdettujen punajuurten kera.
Paahtopaistin paistaminen kannattaa suorittaa paistomittarin avustuksella, jotta lopputulos on paras mahdollinen.
4
2 h
Ainekset
- Paahtopaisti
-
- naudan paisti n. 1 kg
- suolaa, pippuria, ja yrttimaustetta
- 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- 1 rkl hienonnettua valkosipulia
- öljyä vuokaan
- Vuohenjuustokreemi
-
- 200 g vuohenjuustoa (ilman reunoja)
- 1 prk crème fraichea (150 g)
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- suolaa ja pippuria
- Paahdetut punajuuret
-
- 500 g pieniä tuoreita punajuuria
- 4 rkl voita
- 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- suolaa ja pippuria
- Kastike
-
- 1 salottisipuli
- voita paistamiseen
- 3 dl lihalientä
- 1 dl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl soijaa
- 2 rkl kidesokeria
- suolaa (pari maustemitallista)
- pippuria (maustemitallinen)
- maissitärkkelystä suurustamiseen
- lisäksi 4 folioarkkia, noin 25 cm x 25 cm
Paahtopaisti uunissa — Ohje
- Paahtopaisti
-
- Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
- Ota paisti pakkauksesta ja pyyhi sen pinta, hieroen sen jälkeen pintaan suolaa, pippuria ja halutessasi yrttimaustetta. Laita öljyttyyn vuokaan. Sekoita hienonnettu rosmariini ja valkosipuli ja peitä niillä lihan pinta.
- Aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Anna paahtopaistin kypsyä, kunnes lihan sisälämpötila on 55°.
- Anna paistin levähtää 15 minuuttia ennen leikkaamista.
- Paahdetut punajuuret
-
- Kuori punajuuret ja poista juuriosa. Leikkaa punajuuret paloiksi ja asettele uunipellin päälle levitetylle folioarkille
- Sulata voi, lisää joukkoon rosmariini ja kaada punajuuripalojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia.
- Vuohenjuustokreemi
-
- Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kastike
-
- Pilko salottisipuli ja paista pehmeäksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää soija, tomaattipyree sekä sokeri ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja balsamiviinietikka.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Lisää lopulta joukkoon myös paahtopaistin paistamisesta syntynyt liemi. Siivilöi kastike ja kaada takaisin kattilaan. Maista.
- Kiehauta kastike uudelleen ja suurusta pakkauksen ohjeiden mukaan.
Vinkki!
Paahtopaistin paistamisen aikana vuokaan kertyvä liemi kannattaa säästää kastikkeeseen.
“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”
Robert, tuotekehittäjä