Paahtopaisti, paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustokreemiä

Paahtopaisti, paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustokreemiä

Paahtopaisti terminä voi viitata sekä naudan tiettyyn ruhonosaan että ruokalajiin. Tässä reseptissä paahtopaisti valmistetaan Snellmanin herkullisesta naudan maustetusta paistista, joka soveltuu paahtopaistin raaka-aineeksi erinomaisesti.

Paahtopaistin paistaminen kannattaa suorittaa paistomittarin avustuksella, jotta lopputulos on paras mahdollinen. Lisukkeiksi tämä paahtopaisti saa paahdettuja punajuuria, vuohenjuustokreemin sekä kokonaisuuden kruunavan kastikkeen.

Testaa meillä Snellmanilla hyväksi havaittu paahtopaistiohje!

4

Ainekset

Paahtopaisti
  • Snellmanin naudan maustettu paisti n. 1 kg
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl hienonnettua valkosipulia
  • öljyä vuokaan
Vuohenjuustokreemi
  • 200 g vuohenjuustoa (ilman reunoja)
  • 1 prk crème fraichea (150 g)
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa ja pippuria
Paahdetut punajuuret
  • 500 g pieniä tuoreita punajuuria
  • 4 rkl voita
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • suolaa ja pippuria
Kastike
  • 1 salottisipuli
  • voita paistamiseen
  • 3 dl lihalientä
  • dl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • suolaa (pari maustemitallista)
  • pippuria (maustemitallinen)
  • 1 rkl maissitärkkelystä suurustamiseen
  • lisäksi 4 folioarkkia, noin 25 cm x 25 cm

Paahtopaisti, paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustokreemiä — Ohje

Paahtopaisti
  1. Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista. Lämmitä uuni 125 asteeseen.
  2. Ota paisti pakkauksesta ja laita öljyttyyn vuokaan. Sekoita hienonnettu rosmariini ja valkosipuli ja peitä niillä lihan pinta.
  3. Aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan ja laita liha uuniin. Anna paahtopaistin kypsyä, kunnes lihan sisälämpötila on 55°.
  4. Anna paistin levähtää 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Paahdetut punajuuret
  1. Kuori punajuuret ja poista juuriosa. Leikkaa punajuuret paloiksi ja asettele uunipellin päälle levitetylle folioarkille
  2. Sulata voi, lisää joukkoon rosmariini ja kaada punajuuripalojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia.
Vuohenjuustokreemi
  1. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kastike
  1. Pilko salottisipuli ja paista pehmeäksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää soija, tomaattipyree sekä sokeri ja sekoita. Kaada joukkoon lihaliemi ja balsamiviinietikka.
  2. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  3. Lisää lopulta joukkoon myös paahtopaistin paistamisesta syntynyt liemi. Siivilöi kastike ja kaada takaisin kattilaan. Maista.
  4. Kiehauta kastike uudelleen ja suurusta se kylmään veteen sekoitetulla maissitärkkelyksellä.

Vinkki!

Paahtopaistin paistamisen aikana vuokaan kertyvä liemi kannattaa säästää kastikkeeseen.

Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit