
Filee Wellington
6
Arthur Wellesleyn, Wellingtonin herttuan mukaan nimetty klassikko paistetaan aluksi uunissa. Sen jälkeen se kääritään voitaikinaan ja nautitaan Madeira-kastikkeen kera. Herkkua!
Ainekset
- 1 kg naudan sisäfileetä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 rkl voita
- 2 rkl öljyä
Täyte:
- 2 rkl voita
- 2 dl silputtua sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g maksapasteijaa
- 1 rkl kapriksia
- 1 dl persiljaa, timjamia ja/tai basilikaa hienonnettuna
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.25 tl suolaa
- 1 rkl karkeaa Dijon-sinappia
Lisäksi:
- 400 g voi- tai lehtitaikinaa
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Ohje
-
Ota liha ja voitaikinalevyt huoneenlämpöön noin tuntia ennen lihan paistamista
-
Tee täyte. Kuullota sipuli ja hienonnetut valkosipulit rasvassa paistinpannussa. Siirrä pannu sivuun ja paloittele joukkoon maksapasteija. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Lisää yrtit, suola ja pippuri. Anna jäähtyä
-
Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta
-
Kauli voitaikina n. 1/2 cm paksuiseksi kaksi kertaa fileen kokoiseksi levyksi
-
Levitä taikinalevyn keskelle sipuliseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla
-
Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Voit halutessasi ripotella voidellun taikinalevyn päälle ennen paistoa erilaisia siemeniä (esim. unikonsiemen) tai taikinasta tehtyjä koristeita
-
Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista
-
Tarjoa madeirakastikkeen kanssa.
Arthur Wellesleyn, Wellingtonin herttuan mukaan nimetty klassikko paistetaan aluksi uunissa. Sen jälkeen se kääritään voitaikinaan ja nautitaan Madeira-kastikkeen kera. Herkkua!