Tarte Flambee
30min
4
Helppo
Ainekset
Tarte flambee
- 4 kpl lehtitaikinalevyjä
- 100 g smetanaa
- 75 g juustoraastetta
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 4 kpl rosmariinin oksaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 tl merisuolahiutaleita
- 4 kpl kananmunaa
Pinnalle
Ohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sulata lehtitaikinalevyt leivinpaperoidulla pellillä.
Venyttele levyjä reunoja kääntäen kuppimaiseen muotoon. Sipaise smetanaa levyille ja ripottele juustoraaste päälle.
Pudottele pilkotut kirsikkatomaatit juustoraasteen päälle, riivi rosmariinin lehdet pinnalle ripotellen ja mausta mustapippurilla ja suolalla.
Riko kananmunat päälle. Paista uunin alaosassa 15 – 17 minuuttia.
Paista pekonit pannussa rapeiksi, siirrä pekoniviipaleet hetkeksi valumaan talouspaperin päälle ja nosta ne piiraiden päälle.
Tarjoa aamiaisella esim. vihreän salaatin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 1107 kJ / 267 kcal | 2547 kJ / 614 kcal |
Rasva | 21.2 g | 48.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.1 g | 23.3 g |
Hiilihydraatit | 9.3 g | 21.3 g |
- josta sokereita | 1.5 g | 3.5 g |
Proteiini | 10 g | 22 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.2 g |
Suola | 0.6 g | 1.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.