Tarte Flambee

Pekoni Tarte Flambee

Här har du något riktigt gott att bjuda på till kaffet eller brunchen. Den här kombinationen av pizza och paj är enkel att göra. Visste du att Herr Snellmans bacon är äkta finländskt bacon? Det tillverkas nämligen av finländskt kött i Jakobstad.

4 - 8

Ingredienser

  • 4 bladdegsplattor
  • 100 g smetana
  • 75 g riven ost
  • 12 körsbärstomater
  • 4 rosmarin kvistar
  • malen svartpeppat, havssaltflingor
  • 4 små ägg
  • 150 g Herra Snellmans Riktig bacon

Tarte Flambee — Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Tina upp bladdegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Vänd upp kanterna på plattorna så att de får en koppliknande form.
  3. Bred smetana på plattorna och strö över ost. Strö över uppskurna kördsbärstomater och rosmarinblad på osten. Krydda med svartpeppar och salt. Avsluta med att knäcka ägg över. Stek i ugnens nedre del i 15-17 minuter.
  4. Stek baconet krispigt i panna och låt rinna av på hushållspapper. Dekorera pajerna med bacon.
  5. Servera till frukost med till exempel en grönsallad.
bacon

Vi har många gånger fått frågan varför vi inte tillverkar en sådan omtyckt produkt som vanligt bacon här i Jakobstad.
I vårt utbud finns sedan tidigare Extramör bacon, men inte traditionellt råbacon.

Vi har länge drömt om finländskt råbacon. Nya produkter kräver förutom produktutveckling ofta stora investeringar, att utveckla en ny produkt är alltså ingen liten grej. En bit inpå året 2017 började ändå bitarna falla på plats och vi kunde gå vidare med vår idé.

Nu kan vi stolta också erbjuda Riktig bacon – ett enastående mört och smakrikt råbacon.

Rate

Dela

Kommentarer