Siirry sisältöön
Pekonihillo

Pekonihillo

Kunnon pekoni 150 g

6

1t työaika | 1t kokonaisaika

Helppo

Pekonihillo on sellainen herkku, että jo pelkkä nimikin saa veden kielelle. Monikäyttöinen pekonihillo tuokin uutta makua tuttuihin kattauksiin. Erinomaisen hyvin pekonihillo sopii myös täytteeksi ja lisukkeeksi vaikkapa hampurilaisiin. Herra Snellmanin pekonihillo tehdään luonnollisesti Kunnon pekonista, jota voi sanoa aidosti suomalaiseksi pekoniksi, sillä valmistamme sen alusta loppuun täällä Pietarsaaressa. Raaka-aineena käytämme maailman suomalaisimman possun eli oman Maatiaispossumme kuivasuolattua kylkeä. Tällä ohjeella saat valmista pekonihilloa noin 300 g.

Ainekset

Pekonihillo
  • 2 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 2 kpl salottisipulia
  • 6 kpl valkosipulin kynttä silputtuna
  • 0.5 dl kuivattuja karpaloita
  • 0.75 dl fariinisokeria
  • 0.5 dl vaaleaa siirappia
  • 1.5 dl vahvaa kahvia
  • 0.5 dl chilikastiketta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kpl rosmariinin oksaa

Ohje

Ruskista pekonit rapeiksi useammassa erässä ja nosta ne talouspaperin päälle valumaan.

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu pekonirasvassa, älä ruskista.
Rouhi pekonisiivut, laita rouhe kattilaan. Lisää loput hillon aineet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä poreillen ja välillä sekoittaen kunnes hillo on karamellisoitunutta ja sakeaa, 30–40 minuuttia. Lisää tarvittaessa kahvijuomaa tai vettä.

Poista rosmariinin varsi ja pyöräytä hilloa muutama kierros pikasekoittimella ja purkita.

Tarjoa pekonihillo haaleana tai huoneenlämpöisenä siemennäkkärin ja juuston, keksien tai leivän kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 50 g
Energia 2519 kJ / 602 kcal 1260 kJ / 301 kcal
Rasva 30.3 g 15.1 g
- josta tyydyttynyttä 10 g 5 g
Hiilihydraatit 63.7 g 31.8 g
- josta sokereita 59.7 g 29.8 g
Proteiini 18 g 9 g
Ravintokuitu 1.9 g 0.9 g
Suola 3 g 1.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle