Pekonihillo

Arvostelu tuotteesta: 0 / 5
Pekonihillo

Pekonihillo on sellainen herkku, että jo pelkkä nimikin saa veden kielelle. Monikäyttöinen pekonihillo tuokin uutta makua tuttuihin kattauksiin. Erinomaisen hyvin pekonihillo sopii myös täytteeksi ja lisukkeeksi vaikkapa hampurilaisiin. Herra Snellmanin pekonihillo tehdään luonnollisesti Kunnon pekonista, jota voi sanoa aidosti suomalaiseksi pekoniksi, sillä valmistamme sen alusta loppuun täällä Pietarsaaressa. Raaka-aineena käytämme maailman suomalaisimman possun eli oman Maatiaispossumme kuivasuolattua kylkeä. Tällä ohjeella saat valmista pekonihilloa noin 300 g.

6 60

Ainekset

  • 2 pkt Kunnon pekonia
  • 2 salottisipulia
  • 6 valkosipulinkynttä silputtuna
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita
  • 3/4 dl fariinisokeria
  • 1/2 dl vaaleaa siirappia
  • 1-2 dl vahvaa kahvijuomaa
  • 1/2 dl chilikastiketta
  • 1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 1 rosmariinin varsi

Tee näin

  1. Ruskista pekonit rapeiksi useammassa erässä ja nosta ne talouspaperin päälle valumaan.
  2. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu pekonirasvassa, älä ruskista.
  3. Rouhi pekonisiivut, laita rouhe kattilaan. Lisää loput hillon aineet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä poreillen ja välillä sekoittaen kunnes hillo on karamellisoitunutta ja sakeaa, 30–40 minuuttia. Lisää tarvittaessa kahvijuomaa tai vettä.
  4. Poista rosmariinin varsi ja pyöräytä hilloa muutama kierros pikasekoittimella ja purkita.
  5. Tarjoa pekonihillo haaleana tai huoneenlämpöisenä siemennäkkärin ja juuston, keksien tai leivän kera.
pekoni

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä