Pekonihillo
6
1t työaika | 1t kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pekonihillo
- 2 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 kpl salottisipulia
- 6 kpl valkosipulin kynttä silputtuna
- 0.5 dl kuivattuja karpaloita
- 0.75 dl fariinisokeria
- 0.5 dl vaaleaa siirappia
- 1.5 dl vahvaa kahvia
- 0.5 dl chilikastiketta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kpl rosmariinin oksaa
Ohje
Ruskista pekonit rapeiksi useammassa erässä ja nosta ne talouspaperin päälle valumaan.
Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu pekonirasvassa, älä ruskista.
Rouhi pekonisiivut, laita rouhe kattilaan. Lisää loput hillon aineet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä poreillen ja välillä sekoittaen kunnes hillo on karamellisoitunutta ja sakeaa, 30–40 minuuttia. Lisää tarvittaessa kahvijuomaa tai vettä.
Poista rosmariinin varsi ja pyöräytä hilloa muutama kierros pikasekoittimella ja purkita.
Tarjoa pekonihillo haaleana tai huoneenlämpöisenä siemennäkkärin ja juuston, keksien tai leivän kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 50 g | |
---|---|---|
Energia | 2519 kJ / 602 kcal | 1260 kJ / 301 kcal |
Rasva | 30.3 g | 15.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 10 g | 5 g |
Hiilihydraatit | 63.7 g | 31.8 g |
- josta sokereita | 59.7 g | 29.8 g |
Proteiini | 18 g | 9 g |
Ravintokuitu | 1.9 g | 0.9 g |
Suola | 3.3 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.