Kinkkupiirakka päärynä-pekaanipähkinä -täytteellä

Kinkkupiirakka päärynä-pekaanipähkinä -täytteellä 1

Päärynöitä, kinkkua ja pähkinöitä. No mutta sehän tarkoittaa hyvää. Testattu erittäin toimivaksi! Teimme heti kaksi. Tämä annos on niin hyvä, että sen tuo ruokapöytään mielellään kerta toisensa jälkeen. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

8 60 min

Ainekset

Pohja:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 125 g voita
  • 1 dl kylmää vettä
Täyte:
  • 2 päärynää
  • 1 dl pecanpähkinöitä
  • 200 g Tosi murea palvikinkku
  • 7 siivua Kotimainen Meetvursti
  • 2 dl parmanjuustoa raastettuna
  • 2 dl emmental-mozzarella raastetta
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 1 ripaus mustapippuria

Kinkkupiirakka päärynä-pekaanipähkinä -täytteellä — Ohje

  1. Aloita kinkkupiirakka sekoitttamalla piirakkapohjan ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
  2. Laita piirakkapohja jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi
  3. Aloita valmistamaan täyte: kuori ja viipaloi päärynät. Asettele päärynäsiivut piirakan pohjalle
  4. Murskaa pähkinät, pilko kinkku ja meetvursti ja laita vuokaan
  5. Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja kuivat mausteet
  6. Kaada vuokaan ja paista 180 asteessa noin 40 min.

Vinkki!

Katso myös perinteisen kinkkupiirakan helppo resepti.

Snellman-Tuotekehittaja_Tore

“Meetvurstin valmistus täällä Pietarsaaressa aloitettiin jo 50-luvulla, joten kyllä tässä alkaa melkoisen pitkät perinteet olla. Tarkkaa käsityötähän tämä edelleen on, jotta saadaan maku kohdalleen ja rakenteesta tulee sopivan tasaista. Meidän meetvursteissa ei ole hevosenlihaa, vaan suomalaista nautaa ja possua. Savustukseen käytetään leppä- ja koivulastuja ja pitkä jälkikypsytys viimeistelee meetvurstin maun.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit