
Kinkkupiirakka päärynä-pekaanipähkinä -täytteellä
1h
8
Helppo
Ainekset
Pohja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 125 g voita
- 1 dl kylmää vettä
Täyte
- 2 kpl päärynää
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 200 g Snellman Tosi murea palvikinkku 200 g
- 80 g Snellman Kotimainen meetvursti 220 g
- 2 dl parmesaaniraastetta
- 2 dl emmental-mozzarella juustoraastetta
- 2 dl kermaa
- 3 kpl kananmunaa
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Ohje
- Aloita kinkkupiirakka sekoitttamalla piirakkapohjan ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
- Laita piirakkapohja jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi
- Aloita valmistamaan täyte: kuori ja viipaloi päärynät.
- Asettele päärynäsiivut piirakan pohjalle
- Murskaa pähkinät, pilko kinkku ja meetvursti ja laita vuokaan
- Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja kuivat mausteet
- Kaada vuokaan ja paista 180 asteessa noin 40 min.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 1215 kJ / 292 kcal | 2430 kJ / 584 kcal |
Rasva | 20.4 g | 40.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.7 g | 19.3 g |
Hiilihydraatit | 15.2 g | 30.4 g |
- josta sokereita | 2.9 g | 5.8 g |
Proteiini | 12 g | 24 g |
Ravintokuitu | 2 g | 3.9 g |
Suola | 1.1 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.