Siirry sisältöön
Kinkkupiirakka päärynä-pekaanipähkinä -täytteellä

Kinkkupiirakka päärynä-pekaanipähkinä -täytteellä

Kotimainen meetvursti 220 g

8

1t työaika | 1t kokonaisaika

Helppo

Päärynöitä, kinkkua ja pähkinöitä. No mutta sehän tarkoittaa hyvää. Testattu erittäin toimivaksi! Teimme heti kaksi. Tämä annos on niin hyvä, että sen tuo ruokapöytään mielellään kerta toisensa jälkeen. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

Ainekset

Pohja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 125 g voita
  • 1 dl kylmää vettä
Täyte

Ohje

Aloita kinkkupiirakka sekoitttamalla piirakkapohjan ainekset keskenään. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille

Laita piirakkapohja jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi

Aloita valmistamaan täyte: kuori ja viipaloi päärynät.

Asettele päärynäsiivut piirakan pohjalle

Murskaa pähkinät, pilko kinkku ja meetvursti ja laita vuokaan

Sekoita kerma, kananmunat, juustoraaste ja kuivat mausteet
Kaada vuokaan ja paista 180 asteessa noin 40 min.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 1215 kJ / 292 kcal 2430 kJ / 584 kcal
Rasva 20.5 g 40.9 g
- josta tyydyttynyttä 9.7 g 19.4 g
Hiilihydraatit 15.2 g 30.4 g
- josta sokereita 2.9 g 5.8 g
Proteiini 12 g 24 g
Ravintokuitu 2 g 3.9 g
Suola 1.1 g 2.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Isänpäivä Itsenäisyyspäivä Pikkusuolaiset Suolaiset piirakat Valmistujaiset Äitienpäivä

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle