Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning

Kinkkupiirakka päärynä-pekaanipähkinä -täytteellä 1

Päron och pekan? Nämen, det blir ju gott.

8 60 min

Ingredienser

Botten:
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 0.5 dl kallt vatten
Fyllning:
  • 2 päron
  • 1 dl pekannötter
  • 150 g Basturökt Skinka
  • 7 skivor medwurst
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 dl riven emmental-mozzarellaost
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • 0.25 tsk muskotnöt
  • 1 nypa svartpeppar

Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning — Gör så här

  1. Blanda ingredienserna. Bred ut degen i en pajform på botten och kanterna. Låt den stå i kylskåpet i ca en halv timme. Fyllning: Skala och skiva päronen. Placera päronskivorna på pajbottnen. Krossa nötterna, hacka skinkan och sätt i formen. Blanda grädde, ägg, riven ost och torra ingredienser. Häll i formen. Låt gräddas i 180 °C i ca 40 min.
Snellman-Tuotekehittaja_Ove

”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer