Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning
Päron och pekan? Nämen, det blir ju gott.
8
60 min
Ingredienser
- Botten:
-
- 4 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 125 g smör
- 0.5 dl kallt vatten
- Fyllning:
-
- 2 päron
- 1 dl pekannötter
- 150 g Basturökt Skinka
- 7 skivor medwurst
- 2 dl riven parmesanost
- 2 dl riven emmental-mozzarellaost
- 2 dl grädde
- 3 ägg
- 0.25 tsk muskotnöt
- 1 nypa svartpeppar
Skinkpaj med päron och pekannötsfyllning — Gör så här
-
- Blanda ingredienserna. Bred ut degen i en pajform på botten och kanterna. Låt den stå i kylskåpet i ca en halv timme. Fyllning: Skala och skiva päronen. Placera päronskivorna på pajbottnen. Krossa nötterna, hacka skinkan och sätt i formen. Blanda grädde, ägg, riven ost och torra ingredienser. Häll i formen. Låt gräddas i 180 °C i ca 40 min.
”Tillverkningen av medwurst inleddes här i Jakobstad redan på 50-talet, det är alltså frågan om en lång tradition. Det krävs fortfarande ett noggrant handarbete för att få till den rätta smaken och konsistensen. I våra medwurstar finns inget hästkött, endast finländsk nöt och gris. Till rökningen använder vi spån av al och björk och den långa mognadslagringen fulländar smaken i medwurstarna.”
Ove, Produktutvecklare