Linnapaisti naudan sisäpaistista

Linnapaisti naudan sisäpaistista 1

Klassikkoruoka linnapaistin teossa on tärkeää muistaa muutama seikka: ensinnäkin lihan pitää olla huoneenlämpöinen, kun se laitetaan uuniin. Muuten lihasta tulee sitkeää. Toinen muistamisen arvoinen pointti on se, että linnapaistin täytyy antaa hautua rauhassa. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

Ainekset

Linnapaisti
  • 1 kpl Naudan sisäpaisti, maustettu
  • 6 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 sipuli
  • 4 anjovisfilettä
  • laakerinlehti
  • 2 rkl etikkaa
  • 2 rkl siirappia
  • 4 maustepippuria
  • 6 valkopippuria
Kastike
  • 1 prk crème fraichea
  • 4 dl paistinlientä
  • maizenaa
Naudan maustettu sisäpaisti

Linnapaisti naudan sisäpaistista — Ohje

Linnapaistiohje
  1. Noista paisti pari tuntia aikaisemmin lämpimään. Kuivaa sisäpaisti ja ruskista se padassa.
  2. Pilko sipuli ja lisää pataan.
  3. Lisää muut ainekset ja anna kiehua padassa pienellä lämmöllä noin tunnin, käännä paisti puolen tunnin kuluttua.
  4. Kun paisti on valmis, nosta se folioon vetäytymään puoleksi tunniksi.
  5. Tee liemestä kastike.
Kastikeohje
  1. Siivilöi liemi ja suurusta tarvittaessa maizenalla. Lisää creme fraiche. Anna kiehua hetken.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä