Siirry sisältöön
Itsenäisyyspäivä ja linnan juhlat

Itsenäisyyspäivä ja linnan juhlat

Klassikkoruoka linnapaistin teossa on tärkeää muistaa muutama seikka: ensinnäkin lihan pitää olla huoneenlämpöinen, kun se laitetaan uuniin. Muuten lihasta tulee sitkeää.

Toinen muistamisen arvoinen pointti on se, että linnapaistin täytyy antaa hautua rauhassa. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!

Ainekset

Linnapaisti
  • 1 kpl Naudan maustettu paisti
  • 6 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 sipuli
  • 4 anjovisfilettä
  • laakerinlehti
  • 2 rkl etikkaa
  • 2 rkl siirappia
  • 4 maustepippuria
  • 6 valkopippuria
Kastike
  • 1 prk crème fraichea
  • 4 dl paistinlientä
  • maizenaa

Ohje

Linnapaistiohje

Noista paisti pari tuntia aikaisemmin lämpimään. Kuivaa sisäpaisti ja ruskista se padassa.

Pilko sipuli ja lisää pataan.

Lisää muut ainekset ja anna kiehua padassa pienellä lämmöllä noin tunnin, käännä paisti puolen tunnin kuluttua.

Kun paisti on valmis, nosta se folioon vetäytymään puoleksi tunniksi.

Tee liemestä kastike.

Kastikeohje

Siivilöi liemi ja suurusta tarvittaessa maizenalla. Lisää creme fraiche. Anna kiehua hetken.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle