Slottstek av nöt innerstek
Kom ihåg två viktiga detaljer när du ger dig i kast med klassikern slotsstek:
För det första, se till att köttet är rumstempererat när det åker in i ugnen. Annars blir köttet segt.
För det andra, gäller det att ha tålamod och låta köttet dra en halvtimme efter att det kommit ur ugnen.
Ingredienser
- Slottstek
-
- 1 st Kryddad nötstek
- 6 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 lök
- 4 ansjovisfiléer
- lagerblad
- 2 msk ättika
- 2 msk sirap
- 4 st kryddpeppar
- 6 st vitpeppar
- Sås
-
- 1 brk crème fraiche
- 4 dl steksky
- maizena
Slottstek av nöt innerstek — Gör så här
- Slottstekrecept
-
- Lyft steken några timmar innan tillredning i värmen. Torka innersteken och bryn den i grytan.
- Hacka lök och tillsätt i grytan.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda i grytan på svag värme i ca en timme, vänd steken vid halva koktiden.
- När steken är klar, lyft den på folie för att att dra i en halv timme.
- Gör en sås av skyn.
- Såsrecept
-
- Sila skyn och gör den tjock med maizena vid behov. Tillsätt crème fraiche. Låt sjuda en stund.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare