Slottstek av nöt innerstek

Linnapaisti naudan sisäpaistista 1

Kom ihåg två viktiga detaljer när du ger dig i kast med klassikern slotsstek:

För det första, se till att köttet är rumstempererat när det åker in i ugnen. Annars blir köttet segt.

För det andra, gäller det att ha tålamod och låta köttet dra en halvtimme efter att det kommit ur ugnen.

Ingredienser

Slottstek
  • 1 st Kryddad nötstek
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lök
  • 4 ansjovisfiléer
  • lagerblad
  • 2 msk ättika
  • 2 msk sirap
  • 4 st kryddpeppar
  • 6 st vitpeppar
Sås
  • 1 brk crème fraiche
  • 4 dl steksky
  • maizena

Slottstek av nöt innerstek — Gör så här

Slottstekrecept
  1. Lyft steken några timmar innan tillredning i värmen. Torka innersteken och bryn den i grytan.
  2. Hacka lök och tillsätt i grytan.
  3. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt sjuda i grytan på svag värme i ca en timme, vänd steken vid halva koktiden.
  4. När steken är klar, lyft den på folie för att att dra i en halv timme.
  5. Gör en sås av skyn.
Såsrecept
  1. Sila skyn och gör den tjock med maizena vid behov. Tillsätt crème fraiche. Låt sjuda en stund.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer