Rocky road bataattilaatikko
25min (josta aktiivista 10min)
8
Helppo
Makean samettinen bataattilaatikko on viime vuosina löytänyt tiensä suomalaisten joulupöytään perinteisten laatikoiden rinnalla. Tällä uskomattoman helpolla vinkillä saat myös kaupan valmiista laatikosta erittäin juhlakelpoisen herkun. Bataattilaatikko notkistetaan kermalla ja paistetaan kauniissa vuoassa meheväksi. Päälle asetellaan amerikkalaiseen tyyliin vaahtokarkkeja ja pekaanipähkinöitä, jotka saava uunin lämmössä upean karamellisoituneen pinnan.
Hieman överi, mutta ah, niin herkullinen ja kertakaikkisen näyttävä!
Ainekset
- 2 kpl Kokkikartano Bataattilaatikko 400g
- 2 dl kuohukermaa
- 100 g siirappia
- 1 dl pekaanipähkinöitä
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 2 rkl voita
Ohje
Notkista bataattilaatikko kulhossa kerman kanssa. Kaada voideltuun uunivuokaan, lisää päälle muutama voinokare ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Ota vuoka uunista ja lisää pinnalle vaahtokarkit, pekaanipähkinät ja vaahterasiirappi. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat saaneet kauniin värin.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 120 g | |
---|---|---|
Energia | 1137 kJ / 274 kcal | 1364 kJ / 328 kcal |
Rasva | 19.8 g | 23.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.5 g | 12.6 g |
Hiilihydraatit | 20 g | 24.1 g |
- josta sokereita | 13.5 g | 16.2 g |
Proteiini | 2 g | 3 g |
Ravintokuitu | 2 g | 2.4 g |
Suola | 0.5 g | 0.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.