Siirry sisältöön
Micke Björklundin voissa paistettua entrecôteta maa-artisokkagratiinilla

Micke Björklundin voissa paistettua entrecôteta maa-artisokkagratiinilla

Naudan entrecote 2 kpl 500 g

1h

4

Keskitaso

Mestarikokki Micke Björklund loihti meille kertakaikkisen herkullisen juhla-aterian ensiluokkaisista raaka-aineista. Mehevät entrecôtepihvit paistetaan voissa valkosipulin ja tuoreen timjamin kera. Kylkeen tehdään helppo gratiini perunasta ja maa-artisokasta ja annoksen kruunaa kermainen pippurikastike, johon omena tuo ihanasti makeutta. Katso video Micken Instagramissa !

Ainekset

Entrecote
Maa-artisokkagratiini
  • 600 g jauhoisia perunoita
  • 400 g maa-artisokkaa
  • 2 rkl voita
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
Pippurikastike
  • 1 rkl viherpippuria
  • 1 rkl mustapippuria
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl omenaa
  • 4 dl lihalientä
  • 4 dl kermaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Ohje

Liha

Ota liha jääkaapista ja anna seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla.
Kuumenna pannu. Paista pihvit kuivalla pannulla ja käännä liha, kun se on saanut kauniisti väriä (n. pari minuuttia), lisää sitten voita, valkosipulia ja timjamia. Lusikoi kuumaa voita myös pihvin päälle paiston aikana. Voit valmistaa lihan myös grillissä.
Kun pihvit ovat saaneet kauniin värin molemmilta puolilta, nosta ne pannulta ja kaada pannulta voita pihvien päälle. Anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia.

Gratiini:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori ja viipaloi perunat ja artisokka ohuiksi viipaleiksi.
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja paista perunoita ja artisokkia hetki, jotta ne saavat hieman väriä. Mausta suolalla.
Lisää joukkoon kerma, maito ja raastettu valkosipuli. Kuumenna kiehuvaksi.
Siirrä gratiini uunivuokaan tai paista pannulla, ripottele päälle juustoa ja paista uunissa, kunnes perunat ovat pehmeitä, noin 30 minuuttia.

Kastike:

Kuori sipuli ja omena ja leikkaa ne paloiksi. Kuullota viherpippuria, mustapippuria, keltasipulia ja omenapaloja pienessä määrässä öljyä.
Kaada joukkoon liemi ja kerma. Keitä, kunnes kastike hieman sakeutuu ja koostumus on hyvä.
Sekoita kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää ranskankermaa ja voita pyöristämään makua. Siivilöi ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile vaahtoisena.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 801 kJ / 193 kcal 4005 kJ / 965 kcal
Rasva 14.1 g 70.5 g
- josta tyydyttynyttä 7 g 35.1 g
Hiilihydraatit 7.5 g 37.7 g
- josta sokereita 2.8 g 14 g
Proteiini 8 g 38 g
Ravintokuitu 3.5 g 17.6 g
Suola 1.1 g 5.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle