Siirry sisältöön
Porsaan sisäfilee pekonikääreessä ja pippurikastike

Porsaan sisäfilee pekonikääreessä ja pippurikastike

Maatiaispossun sisäfilee n. 600 g

4

20min työaika | 1t kokonaisaika

Keskitaso

Possun sisäfilee ja pippurikastike ovat sellainen yhdistelmä, joka ei tuota pettymystä. Tämän annoksen tuo pöytään mielellään kerta toisensa jälkeen. Porsaan sisäfilee pekonikääreessä pippurikastikkeen kera sopii myös juhlaviin hetkiin.

Ainekset

Porsaan sisäfilee pekonikääreessä
Kermainen roseepippurikastike
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl maizena-suurustetta, vaaleaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl kokonaisia roseepippureita
  • 1 rkl voita

Ohje

Porsaan sisäfile

Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

Laita pieneen kattilaan voi, siirappi, suola ja provencen-yrttieseos, kiehauta.

Sivele seosta fileen pinnalle.

Kääri pekonisuikaleet fileen ympärille siten, että pekonin saumakohdat jäävät fileen alle.

Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 74 °C.

Anna tekeytyä hetken ja leikkaa viipaleiksi.

Kastike

Mittaa kattilaan kylmä vesi ja jauhot.

Vispaa tasaiseksi ja lisää kerma.

Anna kiehua hiljalleen 2 – 3 min koko ajan sekottaen, lisää lihaliemikuutio, soija, pippurit ja siirappi.

Anna porista hetken miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

Lisää lopuksi voinokare.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 826 kJ / 198 kcal 2478 kJ / 595 kcal
Rasva 12.7 g 38.2 g
- josta tyydyttynyttä 5.3 g 16 g
Hiilihydraatit 6.3 g 19 g
- josta sokereita 5 g 14.9 g
Proteiini 14 g 43 g
Ravintokuitu 0.2 g 0.5 g
Suola 3.1 g 9.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle