Siirry sisältöön
Porsaan sisäfilee pekonikääreessä ja pippurikastike

Porsaan sisäfilee pekonikääreessä ja pippurikastike

Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g

1h (josta aktiivista 20min)

4

Keskitaso

Possun sisäfilee ja pippurikastike ovat sellainen yhdistelmä, joka ei tuota pettymystä. Tämän annoksen tuo pöytään mielellään kerta toisensa jälkeen. Porsaan sisäfilee pekonikääreessä pippurikastikkeen kera sopii myös juhlaviin hetkiin.

Ainekset

Porsaan sisäfilee pekonikääreessä
Kermainen roseepippurikastike
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl maizena-suurustetta, vaaleaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 1 rkl siirappia
  • 1 rkl kokonaisia roseepippureita
  • 1 rkl voita

Ohje

Porsaan sisäfile
  1. Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

  2. Laita pieneen kattilaan voi, siirappi, suola ja provencen-yrttieseos, kiehauta.

  3. Sivele seosta fileen pinnalle.

  4. Kääri pekonisuikaleet fileen ympärille siten, että pekonin saumakohdat jäävät fileen alle.

  5. Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 74 °C.

  6. Anna tekeytyä hetken ja leikkaa viipaleiksi.

Kastike
  1. Mittaa kattilaan kylmä vesi ja jauhot.

  2. Vispaa tasaiseksi ja lisää kerma.

  3. Anna kiehua hiljalleen 2 – 3 min koko ajan sekottaen, lisää lihaliemikuutio, soija, pippurit ja siirappi.

  4. Anna porista hetken miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

  5. Lisää lopuksi voinokare.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 860 kJ / 206 kcal 2580 kJ / 619 kcal
Rasva 12.9 g 38.8 g
- josta tyydyttynyttä 5.4 g 16.3 g
Hiilihydraatit 6.3 g 19 g
- josta sokereita 5 g 14.9 g
Proteiini 16 g 48 g
Ravintokuitu 0.2 g 0.5 g
Suola 3.1 g 9.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Possun sisäfilee ja pippurikastike ovat sellainen yhdistelmä, joka ei tuota pettymystä. Tämän annoksen tuo pöytään mielellään kerta toisensa jälkeen. Porsaan sisäfilee pekonikääreessä pippurikastikkeen kera sopii myös juhlaviin hetkiin.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Kommentit (2)

  1. Miksi tähän ruokaan ei voi olla suoraa linkkiä reseptiin? En tyhmä sellaista löytänyt?

    1. Moikka Juha, ohjeet löytyvät noista ainekset- ja ohjeet-osioista, tietokoneella jos navigoit niin listat auki klikkaamalla. Liitän materiaalit samalla tähän vastaukseen.

      terveisin Antti K

      Porsaan sisäfilee pekonikääreessä:

      1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
      1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
      2 tl suolaa
      3 tl provencen yrttiseosta
      2 rkl voita
      2 rkl siirappia

      Kermainen roseepippurikastike:

      2 dl vettä
      2 rkl maizena-suurustetta, vaaleaa
      2 dl kermaa
      1 kpl lihaliemikuutiota
      1 kpl lihaliemikuutiota
      0,5 dl soijakastiketta
      1 rkl siirappia
      1 rkl kokonaisia roseepippureita
      1 rkl voita

      Porsaan sisäfile, valmistus:

      Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

      Laita pieneen kattilaan voi, siirappi, suola ja provencen-yrttieseos, kiehauta.

      Sivele seosta fileen pinnalle.

      Kääri pekonisuikaleet fileen ympärille siten, että pekonin saumakohdat jäävät fileen alle.

      Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 74 °C.

      Anna tekeytyä hetken ja leikkaa viipaleiksi.

      Kastike, valmistus:

      Mittaa kattilaan kylmä vesi ja jauhot.

      Vispaa tasaiseksi ja lisää kerma.

      Anna kiehua hiljalleen 2 – 3 min koko ajan sekottaen, lisää lihaliemikuutio, soija, pippurit ja siirappi.

      Anna porista hetken miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

      Lisää lopuksi voinokare.

Tallenna

Ostoslistalle