
Porsaan sisäfilee pekonikääreessä ja pippurikastike
Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g1h (josta aktiivista 20min)
4
Keskitaso
Ainekset
Porsaan sisäfilee pekonikääreessä
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 tl suolaa
- 3 tl provencen yrttiseosta
- 2 rkl voita
- 2 rkl siirappia
Kermainen roseepippurikastike
- 2 dl vettä
- 2 rkl maizena-suurustetta, vaaleaa
- 2 dl kermaa
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 0.5 dl soijakastiketta
- 1 rkl siirappia
- 1 rkl kokonaisia roseepippureita
- 1 rkl voita
Ohje
Porsaan sisäfile
-
Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
-
Laita pieneen kattilaan voi, siirappi, suola ja provencen-yrttieseos, kiehauta.
-
Sivele seosta fileen pinnalle.
-
Kääri pekonisuikaleet fileen ympärille siten, että pekonin saumakohdat jäävät fileen alle.
-
Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 74 °C.
-
Anna tekeytyä hetken ja leikkaa viipaleiksi.
Kastike
-
Mittaa kattilaan kylmä vesi ja jauhot.
-
Vispaa tasaiseksi ja lisää kerma.
-
Anna kiehua hiljalleen 2 – 3 min koko ajan sekottaen, lisää lihaliemikuutio, soija, pippurit ja siirappi.
-
Anna porista hetken miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
-
Lisää lopuksi voinokare.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 860 kJ / 206 kcal | 2580 kJ / 619 kcal |
Rasva | 12.9 g | 38.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.4 g | 16.3 g |
Hiilihydraatit | 6.3 g | 19 g |
- josta sokereita | 5 g | 14.9 g |
Proteiini | 16 g | 48 g |
Ravintokuitu | 0.2 g | 0.5 g |
Suola | 3.1 g | 9.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Miksi tähän ruokaan ei voi olla suoraa linkkiä reseptiin? En tyhmä sellaista löytänyt?
Moikka Juha, ohjeet löytyvät noista ainekset- ja ohjeet-osioista, tietokoneella jos navigoit niin listat auki klikkaamalla. Liitän materiaalit samalla tähän vastaukseen.
terveisin Antti K
Porsaan sisäfilee pekonikääreessä:
1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
2 tl suolaa
3 tl provencen yrttiseosta
2 rkl voita
2 rkl siirappia
Kermainen roseepippurikastike:
2 dl vettä
2 rkl maizena-suurustetta, vaaleaa
2 dl kermaa
1 kpl lihaliemikuutiota
1 kpl lihaliemikuutiota
0,5 dl soijakastiketta
1 rkl siirappia
1 rkl kokonaisia roseepippureita
1 rkl voita
Porsaan sisäfile, valmistus:
Nosta filee huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
Laita pieneen kattilaan voi, siirappi, suola ja provencen-yrttieseos, kiehauta.
Sivele seosta fileen pinnalle.
Kääri pekonisuikaleet fileen ympärille siten, että pekonin saumakohdat jäävät fileen alle.
Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää 74 °C.
Anna tekeytyä hetken ja leikkaa viipaleiksi.
Kastike, valmistus:
Mittaa kattilaan kylmä vesi ja jauhot.
Vispaa tasaiseksi ja lisää kerma.
Anna kiehua hiljalleen 2 – 3 min koko ajan sekottaen, lisää lihaliemikuutio, soija, pippurit ja siirappi.
Anna porista hetken miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi voinokare.