Hoppa till innehållet
Gris innerfilé inlindat i bacon med pepparsås och rostade jordärtskockor

Gris innerfilé inlindat i bacon med pepparsås och rostade jordärtskockor

Innerfilé av lantgris ca 600 g

4

20min tillagningstid | 1h total tid

Medel

Gris innerfilé inlindat i bacon och en gräddig pepparsås är en härlig kombination. Tillredningen är enkel och slutresultatet mästerligt.

Ingredienser

Innerfilé
Gräddig rosépepparsås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk maizena ljus redning
  • 2 dl grädde
  • 1 buljongtärning
  • 1 buljongtärning
  • 0.5 dl sojasås
  • 1 msk sirap
  • 1 msk hel rosépeppar
  • 1 msk smör

Instruktioner

Grisinnerfilé

Lyft ut filén i rumstemperatur en timme före tillredning. Sätt smör, sirap, salt och örtblandningen i en liten kastrull, koka upp.
Smörj in filén med blandningen. Rulla in filén i bacon så att ändorna av baconskivorna lämnar under filén.
Tillred i ugnen i 150 grader tills filéns innertemperatur visar 70 °C. Låt stå en stund före uppskärning.

Sås

Mät upp vatten och mjöl i kastrullen. Vispa den jämn och tillsätt grädden.
Låt småkoka i 2-3 minuter under omrörning, tillsätt köttbuljongtärningen, soja, peppar och sirap.
Låt småkoka en stund på låg värme hela tiden under omrörning.Tillsätt till sist en klick smör.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 826 kJ / 198 kcal 2478 kJ / 595 kcal
Fett 12.7 g 38.2 g
- varav mättat fett 5.3 g 16 g
Kolhydrat 6.3 g 19 g
- varav sockerarter 5 g 14.9 g
Protein 14 g 43 g
Fiber 0.2 g 0.5 g
Salt 3.1 g 9.2 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan