Siirry sisältöön
Kotimainen charcuterie

Kotimainen charcuterie

Suomalainen kylmäsavustettu kinkku 80 g

1h (josta aktiivista 30min)

4

Helppo

Täydellinen herkkulautanen pimeneviin iltoihin ja syksyn juhlahetkiin! Snellmanin uusi, täysin kotimainen kylmäsavustettu kinkku inspiroi meitä suunnittelemaan kotimaisen version klassisesta charcuteriestä, eli leikkelelaudasta. Kinkku saa tarjottimelle seurakseen lajitelman kotimaisia herkuttelujuustoja, suolaisia keksejä ja makean porkkanahillokkeen.

Ainekset

Porkkanahilloke
  • 2 kpl isoa porkkanaa
  • 0.5 dl vettä
  • 75 g hillosokeria
  • 1 kpl appelsiinin kuori ja mehu
  • 0.3 tl suolaa
Lisäksi
  • 1 kpl Snellman Suomalainen kylmäsavustettu kinkku 80 g
  • 200 g valmiita marinoituja paahdettuja paprikoita
  • 350 g kotimaisia juustoja, kuten sinihomejuustoa, cheddaria ja valkohomejuustoa
  • 80 g voileipäkeksejä
  • lehtipersiljaa tai rosmariinia koristeluun

Ohje

Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Lisää kaikki hillokkeen raaka-aineet – suolaa lukuunottamatta – kattilaan. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja hilloke on sakeutunut. Lisää suola, sekoita ja jäähdytä. Voit tarvittaessa lisätä enemmän nestettä, jos hilloke vaikuttaa liian kuivalta.

Tarjoile charcuterie-laudalla kotimaisen kylmäsavustetun kinkun, paahdettujen ja marinoitujen kotimaisten paprikoiden, kotimaisten juustojen sekä voileipäkeksien kanssa.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 964 kJ / 231 kcal 2411 kJ / 577 kcal
Rasva 12.7 g 31.8 g
- josta tyydyttynyttä 7.4 g 18.6 g
Hiilihydraatit 14.8 g 37 g
- josta sokereita 9.7 g 24.3 g
Proteiini 13 g 32 g
Ravintokuitu 0.9 g 2.3 g
Suola 0.9 g 2.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle