Inhemsk charcuteriebricka
1h (varav 30min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
Morotskompott
- 2 står morotter
- 0.5 dl vatten
- 75 g syltsocker
- 1 appelsin skal
- 0.3 tsk salt
Dessutom
- 1 pkt Snellman Finländsk kallrökt skinka 80 g
- 200 g färdiga marinerade och rostade paprikor
- 350 g inhemska ostar (t.ex. blåmögel, vitmögel, cheddar)
- 80 g smärgåskex
- bladpersilja eller rosmarin
Instruktioner
Skala och riv morötterna grovt. Riv apelsinskalet och pressa saften. Lägg alla ingredienser för syltkompotten – utom saltet – i en kastrull. Koka i cirka 15 minuter tills morötterna är mjuka och blandningen har tjocknat. Tillsätt salt, rör om och låt svalna. Om kompotten verkar för torr kan du tillsätta mer vätska vid behov.
Servera på en charkbricka med inhemskt kallrökt skinka, rostade och marinerade inhemska paprikor, inhemska goda ostar och kex.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 964 kJ / 231 kcal | 2411 kJ / 577 kcal |
Fett | 12.7 g | 31.8 g |
- varav mättat fett | 7.4 g | 18.6 g |
Kolhydrat | 14.8 g | 37 g |
- varav sockerarter | 9.7 g | 24.3 g |
Protein | 13 g | 32 g |
Fiber | 0.9 g | 2.3 g |
Salt | 0.9 g | 2.4 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.