Hoppa till innehållet
Inhemsk charcuteriebricka

Inhemsk charcuteriebricka

Finländsk kallrökt skinka 80 g

1h (varav 30min aktiv)

4

Lätt

En dignande tallrik med delikatesser för mörka kvällar och höstens fester! Snellmans nya inhemska kallrökt skinka gav oss inspiration att ro ihop en inhemsk version av en klassisk charcuteriebricka. Skinkan får på vår bricka sällskap av ett sortiment av inhemska gourmetostar, salta kex och en söt morotskompott.

Ingredienser

Morotskompott
  • 2 står morotter
  • 0.5 dl vatten
  • 75 g syltsocker
  • 1 appelsin skal
  • 0.3 tsk salt
Dessutom

Instruktioner

Skala och riv morötterna grovt. Riv apelsinskalet och pressa saften. Lägg alla ingredienser för syltkompotten – utom saltet – i en kastrull. Koka i cirka 15 minuter tills morötterna är mjuka och blandningen har tjocknat. Tillsätt salt, rör om och låt svalna. Om kompotten verkar för torr kan du tillsätta mer vätska vid behov.

Servera på en charkbricka med inhemskt kallrökt skinka, rostade och marinerade inhemska paprikor, inhemska goda ostar och kex.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 964 kJ / 231 kcal 2411 kJ / 577 kcal
Fett 12.7 g 31.8 g
- varav mättat fett 7.4 g 18.6 g
Kolhydrat 14.8 g 37 g
- varav sockerarter 9.7 g 24.3 g
Protein 13 g 32 g
Fiber 0.9 g 2.3 g
Salt 0.9 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan